sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Tähtienvälinen sovituspäivä (Interstellar Atonement)

Kuva elokuvasta Interstellar (2014)

"Tämän seitsemännen kuun kymmenentenä päivänä on sovituspäivä; pitäkää silloin pyhä kokous..." (3. Moos. 23:27)

"Kun meillä siis on suuri ylimmäinen pappi, läpi taivasten kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, niin pitäkäämme kiinni tunnustuksesta." (Hepr. 4:14)

Tämä tunnustuksemme on 3. Mooseksen kirjassa säädetty Jom Kippur, suuri sovituspäivä joka todistaa heprealaiskirjeen vahvistuksellla läpi taivasten kulkeneesta ylimmäisestä papistamme. Joten rauhallista Jom Kippuria! Pasuunoiden juhlan torvet jytisivät ja 23.9. kosmiset merkitkin tulivat ja menivät. Kuten odottaa saattoi Herra ei tullut vielä omiaan hakemaan ja edelleen Maan tomua tallataan kuten kuvasta näkyy vaikka sydän onkin tähtein tuolla puollen (ja hyvä näin). Taivastoivo ei ole missään nimessä sammunut ja vähiten tänä historiallisena koko kosmoksen sovittamisen päivänä.

Tunnustuksemme päivänä.

Tänään on siis suuri sovituspäivä, Jom Kippur. Heprealaisen seitsemännen (Tishri) kuun kymmenes päivä josta maailmankaikkeuden Kuningas ja Ylimmäinen Pappi on pyhän käskysanansa seurakunnalleen antanut. Heprealaiskirje on kuvausta siitä millä tavalla Messias on tämänkin raamatullisen pyhäpäivän taivaan temppeliin astuessaan täyttänyt jonka myötä Jom Kippurista on tullut kaikille Herran omille todistusta, Messiaan tunnustamista ikuisena Ylimmäisenä Pappina. Olemme jo viime vuodesta asti kovasti tahtoneet kirjoittaa siitä mitä olemme suuresta sovituspäivästä eräällä tavalla kosmologisesta näkökulmasta tässä artikkelissamme avanneet. Joten "rakettimoottorit" jyrisemään!

Oletko siis valmis tähtienväliselle matkalle?


Kuva: Jerusalem Temple Institute

Jom Kippur tai Jom HaKippurim on Shabbat Shabbaton, "kaikkien sapattien sapatti". Päivän pyhistä menoista on tarkat säädökset 3. Moos. 16. Kippur on Herran juhlista se kaikkein pyhin. Päivä jona pelkästään valkoisen hohtavaan pellavaiseen ihokkaaseen ja turbaaniin (ilman sinistä kasukkaa, rintakilpeä ym vermeitä) pukeutunut ylipappi Aaron astui ilmestysmajaan (Aaronin suvun pojat myöh. Jerusalemin temppeliin) alttarin hiiliä ja suitsuketta mukanaan suitsuttamaan kaikkeinpyhimpään sekä sonnin ja arvan osoittaman toisen sovituspukin verta liitonarkkiin käsityksemme mukaan muinaisen Tav-kirjaimen (=kuva rististä) muodossa vihvomaan kuvan mukaisesti.


Ilmestysmajassa / temppelimenoissa oli alusta loppuun syvä Golgatan ja taivaaseenastumisen sanoma. Israelin kansa, koko seurakunta odotti samaan aikaan jännityksen vallassa ulkopuolella tulisiko Aaron elävänä takaisin. Pienikin etikettivirhe kaikkeinpyhimmässä JHVH'n pyhimpänä päivänä tulisi kostautumaan ja maksamaan jopa ylipapin hengen sillä suitsutuksessa (joka on esikuvaa päivittäisestä rukouksesta) ei saanut pihistellä. Lisäksi kaikkeinpyhimpään ei saanut ylimmäinen pappi astua muutoinkuin suurena sovituspäivänä. Niin tarkat säädökset oli taivaan ja maan Luoja pyhistä menoista aikoinaan Moosekselle ja Aaronille antanut.

Eikä ihme sillä Isä pitää Esikoispoikansa todistuksista, tunnuksista (Herran juhla-ajat) hyvää huolta.

Valkopukuisessa Aaronissa on valtava kuva Jeshuan, taivaallisen Ylimmäisen Pappimme kirkastumisesta vuorella joka sai Shimon Keefaksessa (Pietari) halun rakentaa lehtimajat heti ja siihen paikkaan. Opetuslapsi tiesi että lehtimajanjuhlaan oli vain viisi päivää. Samoin on tänään. Lehtimajanjuhlaan on viisi päivää joka alkaa tänä vuonna to 5.10.2017. Valkopukuisessa Aaronissa on myös mahtava messiaanis-papillinen todistus taivaalliseen kaikkeinpyhimpään läpi tähtijoukkojen astuneesta Ylimmäisestä Papistamme joka sinne omaa verta kantaen sai aikaan Israelin ja koko maailman iankaikkisen kertakaikkisen sovituksen kaikkina aikoina jo ennen maailman perustamista sekä iankaikkisesta iankaikkiseen kautta avaruuksien (Hepr. 4:14).

Jom Kippurissa on syvyyttä jolle edes ajatus avaruuslöytöretkeilystä ei vedä vertaa!


Kuva: Jerusalem Temple Institute

Tiesitkö että temppelin väliverhojen muodostaman kujan kautta (kuvassa) kaikkeinpyhimpään kiiruhtanut valkopukuinen Aaron oli tarkkaa profeetallista kuvausta ja tänä päivänä laillista todistusta edellisten lisäksi myös siitä miten Jeshua on noussut läpi tähtijoukkojen taivasten taivaisiin Uuteen Jerusalemiin Abba JHVH'n luo todelliseen kaikkeinpyhimpään. Kultakaupunkiin johon kaikki pyhät ovat matkalla. Isän kotiin johon Jeshua lupasi mennä valmistamaan kaikille omilleen sijaa jotta mekin saisimme olla siellä missä Hän on. Ajatella!

Olipa tuolla ylhäällä jonkinlainen kupoli välissä tai ei niin Jeshua tuli takaisin perille kotiin Isän luo. Sinne, toiseen maailmaan josta Hän oli alunperin tullutkin. Kuningaskuntaan jonka säännöt eivät ole tästä maailmasta. Heprealaiskirje yhdessä Ilmestyskirjan kanssa avaa tästä Herramme avaruusmatkasta sekä taivaallisesta temppelipalveluksesta profeetallisen yksityiskohtaisen kuvauksen jossa Ylimmäinen Pappimme johtaa valkopukuisine enkeli-papistoineen pyhää palvelusta kultaisten lampunjalkain keskellä kädessään seitsemän tähteä (Ilm. 1)! Ilmestyskirjan seitsemän pasuunan, sinettien, kultaisten maljojen ja suitsukkeiden sekä suurten taivaallisten merkkien merkitys alkaa avautumaan...

Temppeli kätkee sisäänsä maailmankaikkeuden salaisuuksia

Nämä henkemme taivaallisiin nostavat totuudet mielessäpitäen suosittelemme katsomaan joku ilta alun kuvassa olevan Interstellar (2014) -elokuvan juuttumatta liikaa pätkän New Age -henkiseen transendentaaliseen avaruusmatkailuun sekä ihmiskunnan ylistämiseen. Ota leffa "rivien välistä" vaikka symbolisena "Messias-analogiana" niin tulet ymmärtämään tähtienvälisestä rakkaudesta puheenollen syvemmin mitä Jeshua on tähtien kautta matkanneena kosmisena Karitsana puolestamme tehnyt. Jolla on kuten Ilmestyskirja sanoo: kuoleman ja tuonelan avaimet...menneisyyteemme, nykyisyyteemme ja vieläpä tulevaisuuteemme?

Tiesitkö että nämä punaisilla, sinisillä ja sinipunaisilla langoilla kudotut miehen sormen paksuiset pyhintä ja kaikkeinpyhintä erottaneet väliverhot olivat symboleita ensimmäisestä ja toisesta taivaasta (pyhin) jotka ovat kolmannen eli JHVH'n taivaan (kaikkeinpyhin) välillä. Tiesitkö että väliverhot olivat alunperin kirjaillut mazarotilla, eläinradan tähtikuvioilla - Neitsyestä Leijonaan?

Mazarotin tähtikuviot ovat symbolinen "väliverho" meidän ja toisen maailman välillä

Tiesitkö että sanan kokabim (tähdet) korvaaminen sanalla cherubim (kerubit) mitä JHVH'n säätämään väliverhojen koristeluun tulee, on vuosisatoja vanhaa rabbiinista sensuuria sillä nämä aikansa "vapaamuurarit", oman kunniansa rakentajat tietävät kenestä 1) tähtikuviot, 2) temppeli ja 3) toora todistavat:

KOSMOKSEN KULMAKIVESTÄ (JESHUA HAMASHIACH  / JEESUS KRISTUS)

Nimenomaan siitä Kivestä jonka rakentajat hylkäsivät (Mark. 12:10-11). Oikea oppi ja pääntieto ei ole pätemisen tarpeen tyydyttämiseen tarkoitettu vaan veljellisen rakkauden palvelukseen varustukseksi ja rohkaisuksi sekä toisinaan myös nuhteeksi. Nöyrtymiseksi ylistykseen ja kiitokseen universumin Luojan edessä jonka salaisuuksien määrää ja ihmeellisyyttä ei kykene sanoin kuvailemaan! Muinaiset ajattelivat että tähdissä on kaikki tieto. Kolossalaiskirjeessä sanotaan että Messiaassa (josta Isän antamat tähtien nimet todistavat Psalmi 147:4, Jes. 40:26) on kaikki tiedon ja viisauden aarteet kätkettyinä. Tähän tähtitieteelliseen Perintöön tahdomme sydämestämme opastaa muitakin sivustomme ja hengellisen työnäkymme kautta. Messiaan tuntemiseen Ylipappina ja Kuninkaana. Herrana ja Vapahtajana. Ja ennenkaikkea Ystävänä. Tarvitsemme symboliikkaa, esikuvaa, todistusta. Se kaikki kiinnittää katseemme Herraan ja saa mutustelemaan Hänen luonnettaan ja tekojaan. Siinä on ilo, vapaus pelastus ja parantuminen jossa ajatuksemme eivät keskity harhailemaan tämän maailman murheissa, pimeyden valtakunnan teoissa, elatuksen huolissa jne.

Ylipappi tähdissä: heprealainen Bo'n (Bootes) tähdistö
Michelle Abraham

Vain Hänessä on rakkaus joka kestää. Kosminen rakkaus Messiaan ja seurakunnan välillä joka matkaa halki kaikkien aikojen ja tähtijoukkojen. Rakkaustarina joka on saamassa huipennuksensa ja jonka rinnalla Anakin Skywalkerin ja Padmen Amidalan stoori kalpenee puhumattakaan avaruuskapteeni Cooperista!

Tähtikirkasta pyhäpäivän jatkoa,
Danielin Perintö

Muita opetuksiamme:
Perinnönjaolla - Muutakin kuin kultaa, suitsuketta ja mirhaa...
Taivaanmerkkejä raamatulllisessa pelastushistoriassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!