tiistai 19. syyskuuta 2017

Mitä 23.9.2017 tapahtuu?

Kuva: ERF Ministries (Scott Clarke)
Ennenkuin alamme käsittelemään paljon kohistua syyskuun 23. päivän merkkiä muutama sananen siitä miksi taivaanmerkkien arvioitseminen on tärkeää tämänpäivän kristityille. Mikäli tämä artikkelimme kuin ylipäätään koko työmme raamatullisen heprealaisen tähtitieteen (mazarot) parissa jota olemme tehneet jokusen vuoden ajan ei innosta lukijoitamme menemään ulos tähtitaivaan alle löytämään siihen kätketyt hengelliset aarteet niin olemme epäonistuneet tehtävässämme. Raamatullista tähtitiedettä voi harrastaa vaikka rukouskävelyn muodossa yksin tai yhdessä.

Se mitä voimme nähdä esim. Stellariumista (ilmainen planetaario-ohjelma) tai lukea vaikkapa kiehtovasta blogista ei vedä millään vertaa aidolle kokemukselle Luojan tähtikirkkaan yötaivaan alla. Me pyrimme harrastamaan tähtitaivaan tarkkailua joka ilta kuin myös toisinaan juuri ennen aamunsarastusta kuten Raamatun aikana tehtiin. Syyskuun 23. merkistä olisi kiva napata vaikka valokuva aamuhämärässä Leijonan noustessa horisontin takaa siihen ryhmittyneine planeettoineen -  auringolla vaatetetun vaimon seuratessa perässä.

Tiedä vaikka sitten saisimme julkaista aitoa valokuvaaineistoa Leijonasta myös blogissamme kaikkien iloksi. Välillä virtuaaliset planetaariokuvat jäävät melko kalpeiksi aitoon verrattuna. Päivitys 23.9.2017: pilvisen sään takia koko taivas oli näillä leveysasteilla varhain ennen aamunkoittoa peitossa ja on sitä edelleen. Joten ei auttanut ikkunasta vilkaisun jälkeen kl 04.45 kuin kääntää kylkeä ja palata uinumaan. Tältä näkymä olisi näyttänyt:

Arieh (Leijona) ja planeetat 23.9.2017 kl 05.45

Mazarot ei ole tähtitorni-filosofiaa vaan reippailua ulkosalla

Psalmi 19 mukaan taivaat julistavat Jumalan kunniaa. Olemme kirjaimellisesti JHVH'n ikuisen rakkauden ympäröimiä. Katsopa mielikuvitusta soveltaen millä tavalla olemme kaiken keskipisteessä Maassa ikäänkuin universumin Kuninkaan "kruunun" sisäpuolella joka muodostuu näennäisesti Maan päältä katsoen eläinradan 12 tähdistöstä jotka loistavat Kuninkaan kunniaksi ja iloksemme kuin kimmeltävät jalokivet:

Punainen polku korostaa auringon näennäistä liikettä 12 tähtimerkin läpi vuoden aikana
(kuva: earthsky.org)
Kuninkaallista kosmologiaa.

Näiden kosmisten jalokivien, jotka Luoja on nimennyt tai jonka "tarinan Hän kertoo jokaiselle joita Hän nimeltä kutsuu" (Psalmi 147:4 hepr. alkutekstin mukaan) läpi aurinko kulkee vuotuisella polullaan opastaen missä ikiaikainen Ilosanoma kulkee luomakunnan Esikoisesta, Hänestä joka tulee polkemaan rikki käärmeen pään (1. Moos. 3:15). Tätä kirjoittaessamme aurinko on siirtynyt majailemaan Ilmestyskirjan 12. luvun vaimoon (Neitsyt) ja vaatettanut häntä säteidensä juhlapuvulla jo pari päivän ajan. Tämä toistuu joka syksy viimeistään lehtimajanjuhlaan mennessä. Näin mahtavissa merkeissä maanpäällinen vaimo saa juhlistaa Herran juhlia pukunaan Karitsan verellä valkaistu puku josta Neitsyen vaatetus on kosmista esikuvaa.

Pitäkäämme nämä asiat mielessä kun jatkamme syyskuun 23. päivän merkin käsittelemiseen sillä kyse ei ole pääntiedosta vaan suhteesta yläkertaan. Kiitollisuudesta uudesta elämästä Hänessä. Mahdollisuudesta tehdä historiaa Luojamme kunniaksi ja Hänen valittujensa rohkaisuksi lohikäärmeen hengittäessä niskaan.
Aloitetaan.

"Ja on oleva merkit (kreik. 4592. sémeion) auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat." (Luuk 21:25)


23.9.2017 on päivämäärä josta kohistaan. Tai oikeastaan sitä on tehty jo vuosikausien ajan. Ensi lauantaina sapatinpäivänä auringossa, kuussa ja tähdissä on erityisiä merkkejä ja maailmallakin myllertää niin että meri ja aallot tuntuvat pauhaavan. Sanakirjan mukaan Luukkaan kreikkalaisen alkutekstin sémeion (merkki) auringossa, kuussa ja tähdissä on nimenomaan erityinen yksin Herran mahdollistama tai vahvistama ihmeellinen merkki, merkkipaalu tai symboli.

Jännittävää eikö totta!

Sitä ei käy kieltäminen. Syyskuun 23. päivänä Neitsyen ja Leijonan tähdistössä näkyvät suuret merkit ovat olleet lopunaikojen profetioita seuraavien kristittyjen ja messiaanisten mielenkiinnon kohteena ympäri maailmaa. Uskovien jotka eivät tyydy farisealaiseen sääennusteluun ja jotka ovat löytämässä mazarotin (eläinradan raamatullisen tulkinnan) sanoman uudestaan vuosisatojen astrologisen eksytyksen ja hämmennyksen jälkeen. Se on myös meille Danielin Perinnössä valtaisa rukousvastaus! Olemme rukoilleet vuosia että Herran seurakunta löytäisi saman minkä mekin olemme vuosia sitten Luojamme tähtitaivaalta löytäneet. Se mullisti yhdessä Tooran merkityksen kanssa uskonelämämme.

Syyskuun 23. päivän 2017 paukuttajista tunnetuin on jenkkiläinen kristitty Scott Clarke. On monia muitakin mutta tämä hyvää tarkoittava uskonmies on tunnetuin. Hyvä että taivaanmerkeistä nyt ylipäätään pauhataan. Olemme aiemmin kirjoittaneet aiheesta paikoitellen hieman liian negatiiviseen sävyyn. Tarkoituksemme on ollut puhdas ja hyvä mutta parannusta on täytynyt tehdä Pyhän Hengen nuhtelussa. Toivottavasti Herran antama läksy on mennyt perille.

Taivaanmerkkien arviointi on aina kotiinpäin Herran seurakunnalle tulkintojen värikkyydestä huolimatta. Katse on Herramme sanojen valossa oikeassa suunnassa, "aikain merkkien" arvioimisessa joka asiayhteyden mukaan voidaan ymmärtää myös taivaan merkkien arvioimisena (Matt. 16:1-3). Harjoittelu on sallittua ja tälläkin tiellä saa erehtyä. Itämaan tähtitieteilijöiden askelissa ei tyhmä tai hullukaan voi eksyä sillä siihen tarvitaan jo täysi sääprofeetallinen farisealaisuus jossa ei muusta puhutakaan kuin ilmoista.

Torvien pärinää ja rumpujen pauketta ei ole vähiten juuri nyt. Ensi lauantain sapatinpäivänä 23.9. siis pitäisi pärähtää oikein kunnolla kuin 20th Century Foxin alkuanimaatiossa konsanaan ennenkuin Star Warsin tutut avaruudessa rullaavat keltaiset alkutekstit vyöryvät ruudulle! 23.9. taivaanasento auringolla puettuine vaimoineen sekä 12 tähden ryhmittymisineen ja lohikäärmeineen mukailee monien mielestä aivan selvästi Ilmestyskirjan 12:1-5 kuvausta (johon palaamme myöhemmin).

Vai pärähtääkö sittenkään?

Jokatapauksessa ainakin pari päivää ennen h-hetkeä to-pe 21.-22.9. pärähtävät jälleen raamatullisen pasuunoiden juhlan torvet (3. Moos. 23:23-25). Herran syysjuhlakausi on jälleen alkamaisillaan. Torvia toitottavat yhdessä taivasten mahtavat enkelivallat kuolevaisten valon lasten kanssa alhaalla maan päällä niin että demonien puntit tutisee. Herran juhlina hengen maailmoissa ja ihmiskunnan lunastussuunnitelmassa tapahtuu aina jotain erityistä olipa taivaalla erityisiä merkkejä tai.

Suomessa syyskuun 23. päivän taivaanmerkkien hehkutus, joka on saavuttanut Amerikan kristillisessä mediassa valtaisan näkyvyyden, on saanut hieman vaatimattomampaa huomiota ja julkisuutta. Mutta kyllä täälläkin päin takapajulaa jossain määrin on mielenkiintoa osoitettu. Olemme välillä saaneet suomalaisilta uskovilta varovaisia viestejä liittyen kyseiseen päivämäärään ikäänkuin ohimennen mainittuna sillä Danielin Perinnön tähtitieteellinen työnäky on jo tunnettua ja arvostettua. Se on parasta palautetta. Kysyä saa rohkeasti.

Palvelkoon tämä artikkeli kannanottonamme.

Syyskuun 23. päivästä ei ole kohistu vuositolkulla tietystikään syyttä sillä Jeshuan sanojen mukaan lopunaikoina ennen Hänen paluutaan on oleva merkit auringossa, kuussa ja tähdissä kuten jo sanottua. Verikuutkin tulivat ja menivät vuosina 2014-2015 jolloin ne "osuivat" kumpaisenakin vuonna raamatulliseen happamattoman leivän juhlaan ja lehtimajanjuhlaan aikaan. Se ei sinänsä tehnyt verikuista mitenkään ainutlaatuisia vaan neljän verikuun sarja (tetradi) joka on toistunut samaan tapaan Herran juhla-aikoina ennenkin historiassa erityisesti juutalaisen kansan vaiheissa.

Tosiasiassa verikuu-ilmiökään ei ole vielä ohi vaan lisää on tulossa. Tsekkaa oheinen grafiikka (joka muistuttaa temppeli-menoraa) ja lue lisää tästä.

Kuva: Alexander Lawrence (julkaistu ja suomennettu hänen luvalla)

Lukekaa Alexanderin ainutlaatuista blogia ja tukekaa hänen hengellistä työtään ostamalla tyylikkäitä messiaanisia t-paitoja. Veli on myös kirjoittanut "Leviatanin juonesta" kiehtovan opetuskirjan.

Hyvin mielenkiintoisessa ajassa eletään harvinaisten profeetallisten taivaanmerkkien alla jotka eivät tule toistumaan tällä tavalla yhtäaikaa enää koskaan. Mikäli otetaan 23.9. merkin lisäksi huomioon yhä edelleen meneillään olevaa verikuu-ilmiötä seuraavat symmetriset "menora" -mallit taivaalla aina vuoteen 2019 asti. Joku ehkäpä ajattelee nyt mitä näillä asioilla on edes väliä. Kyllä on ja paljon Herramme sanojen mukaan joita olemme jo pariin otteeseen lainanneet. Jos et usko niin kysy vaikka itse rukouksessa Herralta ja odota mihin suuntaan Hän tulee sinut johtamaan. Se ei voi ainakaan olla Hänen sanojensa vastainen suunta!

Mestari ei tahdo tehdä seuraajistaan farisealaisia sääprofeettoja vaan messiaanisia tähtiprofeettoja kuten kuvastakin näkyy. Viileetä eikö vain? :)

© Danielin Perintö
Taivaanmerkkien tarkkailu kuuluu rohkaisuksi kaikille kristityille

23.9.2017 taivaanmerkissä ei ole mitään uutta. Myös raamatullisen pelastushistorian merkittävimmissä käänteissä - erityisesti Messiaan ensimmäisen tulemuksen aikana on raportoitu harvinaisista ja hyvin harvinaisista merkeistä, planeettakonjuktioista jne taivaalla oikeaan aikaan tietyissä tähtikuvioissa jotka julistivat symbolisesti ylhäällä mitä samaan aikaan alhaalla maanpäällä tapahtui Messiaan syntyessä, kuollessa, ylösnoustessa sekä taivaaseenastuessa - tämä kaikki tietysti päivälleen ja hetkelleen Herran juhla-aikoina (3. Moos. 23)!

Lue lisää Opetukset -sivultamme.

Onko profeetallisesti valveutuneiden kristittyjen suunnaton mielenkiinto verikuita ja syyskuun 23. päivän merkkiä sekä Herran juhla-aikoja kohtaan alkua suuremmalle "mazarot-herätykselle" Messiaan seurakunnan keskellä? Ovatko aikamme taivaanmerkit auringossa, kuussa ja tähdissä astinlautoja syvempään profeetalliseen ymmärrykseen jossa taivaanmerkkejä arvioidaan toden teolla sortumatta fariseusten syntiin joka jäi lähinnä sääennustelun tasolle?

clipartix.com

 Jospa suomalaisetkin näkisivät joskus etanan sarvia pidemmälle!


Laitetaanpa siis "heprealaiset teräväpiirtokakkulat" silmille ja aloitetaan 23.9. merkin ruotiminen. Perehtymällä Ilm. 12:1-5 sekä kuvakaappaukseen Stellariumista:

"Ja näkyi suuri merkki (kreik. megas sémeion) taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää. Ja näkyi toinen merkki (sémeion) taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua; ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Ja lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan vaimon edessä nielläkseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi. Ja hän synnytti poikalapsen, joka on kaitseva kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla; ja hänen lapsensa temmattiin Jumalan tykö ja hänen valtaistuimensa tykö." (Ilm. 12:1-5)

23.9.2017
 1. Vaimo (Neitsyt) on vaatetettu auringolla
 2. Kuu on vaimon jalkojen alla
 3. Vaimon pään päällä on 12 tähteä (Venus, Mars ja Merkurius + Leijonan yhdeksän tähteä)
 4. Jupiter (Kuninkaan planeetta = poikalapsi) on poistumassa vaimon kohdusta tehtyään siellä edestakaista liikehdintää 42 viikkoa eli keskimääräisen raskausajan 2016 marraskuusta alkaen
 5. Tulipunaisen lohikäärmeen ilmestyminen hotkaisemaan poikalapsi (Jupiter) jonka tulkinta vaihtelee Hydran tähdistöstä (Neitsyen ja Leijonan alla) mysteeriplaneetta Nibiruun ja ties mihin
Yksityiskohdat 1-4 nähdään muodostavan yhdessä tähdistöineen, planeettojen ryhmittymisineen jne suuren merkin, megas sémeion. Sitä seuraavaa merkin virkaa nähdään toimittavan yksityiskohta 5, lohikäärmeen merkki joka on vaatimattomasti sémeion eikä megas sémeion. Ilmestyskirjan kreikkalainen teksti puhuu sen puolesta että lohikäärmeessä on kyse yhdestä tietystä merkistä. Lohikäärmeen tähtikuviosta? Hydran tähdistöstä? Eikä suuresta "mega-merkistä" joka muodostuu monenlaisista tähtitieteellisistä yksityiskohdista.

Tämä 23.9.2017 nähtävä kerran 7000 vuodessa toistuva ko. taivaankappaleiden asento juuri tällä tavalla, Hydra ja / tai 23.9. jälkeiset salaperäiset planeetta Nibirut yms nähdään Ilm. 12:1-5 täyttymyksenä. Voi tämä kaikki sitä ollakin mutta vain osittain. Ja aika näyttää nähdäänkö paljosta ennakkospekuloinnista huolimatta taivaalla mitään tyhjästä esiinputkahtavaa "mysteeriplaneettaakaan" joka voisi symboloida Ilmestyskirjan lohikäärmettä. Jokatapauksessa ikivanha Leijonan tassujen alla luikerteleva 1/3 tähtitaivaasta täyttävä Hydran tähdistö jolla oli muinaisissa tähtikartastoissa seitsemän päätä täsmälleen Ilmestyskirjan mukaisesti (Robert Scott Wadsworth) on taatusti Luojamme jo alussa asettama Ilm. 12. luvun lohikäärmeen merkki, sémeion. Joka ei ilmesty(nyt) 23.9.2017 maagisesti tyhjästä vaan on ollut kokoajan jo tuhansia vuosia valmiina vainoamassa vaimoa (ja myöhemmin syntyvää poikalasta = uudenkuun sirppi ja Jupiter) sen taivaalle asettamisesta asti. Jo Messiaan syntymän aikana. Ja jälleen tänä aikanako? Tottakai sillä kuten on tunnettua niin tähtikuviot ovat JHVH'n asettamia pelastushistoriallisia ennusmerkkejä. Tässä on järkeä josta ei tarvitse etsiä sensaatiota vai mitä.

Tähdistöjen sijainti taivaalla ei ole koskaan muuttunut

Ainoastaan auringon tasauspisteet ovat muuttuneet sekä taivaan keskellä olevan napatähden virka (Pohjantähti) on vaihtunut oletetun Maan kallistuskulman muutoksen takia n. 6000 vuoden aikana. Tästä suunnattoman kiehtovasta tuhansien vuosien Pohjantähti-profetiasta lisää joskus toiste.

Tosin Hydra / Lohikäärme alkaa luikertelemaan esiin horisontin takaa Lähi-idän aamuhämäräiselle taivaalle kunnolla vasta talven aikana. Eikä 23.9. Mutta eihän sellaista kukaan käsittääksemme ole koskaan 23.9. puhuttaessa edes odottanut. Jokatapauksessa mikään Ilm. 12 ei edellytä että lohikäärmeen pitäisi kirjaimellisesti olla taivaalla vaimon (jalkojen) edessä. Edessäolemisen voi käsittää monella tavalla: Hydra voidaan nähdä taivaalla sekä Neitsyen että Leijonan "edessä" tai alla.

Jokatapauksessa nämäkin kolme tähdistöä kuuluvat yhteen ja muodostavat pelastushistoriallisen taivaankerronnan kokonaisuuden.

Alunperin seitsenpäinen 1/3 koko tähtitaivaasta syövä Hydran tähdistö = Ilm. 12 lohikäärme

Ilm. 12:1-5 on ennenkaikkea Jeshuan syntymän merkki

Vaikka 23.9. merkkiä kohtaan on osoitettu kiinnostusta surullinen puoli asiassa on että jotkut mazarotista eli raamatullisesta tähtitieteestä tietämättömät tai sen ydinsanomaa huonesti tuntevat jopa kieltävät sen että Ilm. 12. luvussa olisi kyse Jeshuan syntymän merkistä! Miten kristitty saattaa edes ajatella tällä tavalla? Messias on universumin napa. Ei seurakunta tai yksilöihminen. Ihminen ei kykene riistämään kunniaa Häneltä jonka kunniaa taivaat julistavat Sanan mukaan (Psalmi 19). Taivaanmerkit eivät ole kosmisia "kirkkokylttejä" vaan yksin Messiaan tekojen todistajia kaikkina aikoina - Neitsyestä Leijonaan! Vasta toiseksi seurakunnan merkkejä mutta yksin ja ainoastaan Messiaan tekojen valossa joista merkittävin on Hänen neitseellinen syntymänsä Ilm. 12. luvun majesteettisten astroprofeetallisten tunnusmerkkien alla joita apostoli Jochanan (Johannes) kykeni "Danielin hengessä" lukemaan ja yhdistämään ne JHVH'n jo alussa asettamiin taivaanmerkkeihin.

Kenen syntymän merkki?
Ei ole siis ensimmäinen kerta kun Ilm. 12. luvun tähtitieteellisten profeetallisten tunnusmerkkien nähdään täyttyvän. Näin tapahtui jo Jeshuan syntymäpäivänä n. 2000 vuotta sitten lohikäärmeineen päivineen. Jeshua ei syntynyt joulukuun 25. vaan syyskuun 11. Raamatun pasuunoiden päivänä (Tishri 1). Tutkijoiden mukaan Jeshua syntyi syys-lokakuussa. Tarkemmin sanoen kyse oli syyskuusta Herran juhla-aikana kuten sanottua.

Olemme laatineet Messiaan neitseellisen syntymän merkistä (joka on todistetusti kaikkien aikojen harvinaislaatuisin taivaanmerkki joka tutkitusti toistuu ainoastaan kerran 111000000 vuodessa = ei koskaan uudestaan!) perusteellisen visuaalisen tutkielman Youtube-videon muodossa:

Ilmestyskirja 12 ja Messiaan neitseellisen syntymän merkki
The Great Sign Once In 111 000 000 Years!

Sama tutkimuksemme kuvana jota voi kätevästi jakaa sosiaalisessa mediassa:

Kuva: Danielin Perintö

Kuten näette jopa 23.9.2017 matikka kalpenee 11.9. 2 eaa matikan rinnalla.

Toiseksi 23.9. ei edes ajoitu pasuunansoiton juhlan kohdalle (kuten Jeshuan syntymän merkki) joka alkaa todennäköisesti tänä vuonna 21.9. Lauantaina näkyy merkki - kukapa sitä kieltäisi. Mutta suuren merkin tunnuspiirteitä siinä ei ole ainakaan pasuunoiden päivän / 11.9. 2 eaa majesteettisessa mittakaavassa. Kuten palvelijakaan ei ole suurempi Herraansa. 23.9. saattaa olla yhteydessä Ilm. 12 mutta se on pikkuveljen asemassa jossa 11.9. 2 eaa on Esikoispoika.

Jakakaa videoitamme ja kuvaamme Facebookissa, Twitterissä ja vaikka sähköpostissa niin paljon kuin kykenette ja miten parhaaksi näette.

Arvostamme sitä sillä ihmisten täytyy kuulla vieläkin suuremmasta ja harvinaislaatuisemmasta merkistä kuin 23.9.2017. Sillä erityisesti Jeshuan syntymäpäivänä 11. syyskuuta vuonna 2 eaa joka oli vieläpä Vanhurskauden Kuninkaan pasuunoiden päivä, täyttyivät kaikki Ilm. 12. luvun suuren merkin tunnuspiirteet aina tulipunaista lohikäärmettä myöten -> Hydran nouseminen talviselle Lähi-idän taivaalle jonka aikoihin tapahtui Herodeksen myöhemmin toimeenpanema Beetlehemin lastenmurha. Jälleen "mysteeriplaneettoja" lohikäärmeen symboliksi ei tarvittu eikä sellaisen ilmestymisestä ole historiassa tuohonkaan aikaan koskaan raportoitu.

Koko Nibiru -idea ainakin Ilm. 12. luvun lohikäärmeen selityksenä seisoo huteralla jalustalla sillä muinainen seitsenpäinen 1/3 koko tähtitaivaasta täyttävä Hydran tähdistö täyttää kaikki lohikäärmeen tunnuspiirteet kertakaikkisesti! Lisää kriittistä analyysiä Nibirusta tässä videossa.

Vai oliko Jeshuan suuressa syntymän merkissä vain Ilm. 12. luvun profetian ensimmäisen vaiheen täyttymys. Ja toinen vaihe on täyttymäisillään 23.9.2017? Jokatapauksessa Ilm. 12:1-5 täyttyi jo 2000 vuotta sitten viimeistä piirtoa myöten Vapahtajamme syntymässä sekä sitä seuranneissa tapahtumissa puolentoista vuoden sisällä johon kuuluu Herodeksen lastenmurha ja hänen kuolema jota säesti täydellinen kuunpimennys tammikuussa vuonna 1 jaa. 

Yhteenveto tulkinnoista

Kaikenkaikkiaan monenkirjavaa tulkintaa 23.9. merkin profeetallisesta symbolisesta sanomasta on ollut liikkeellä pääpiirteissään ainakin kolmenlaista:

 • A) Seurakunnan ylöstempaus
 • B) Ilmestyskirjan 144000 todistajan sinetöinti
 • C) Antikristuksen syntymä / hedelmöitys

Antikristuksen merkki?

Mikäli Ilmestyskirjan tähtiprofetian toinen puolisko on parhaillaan täyttymäisillään 23.9. ja sen jälkeen niin muiden aikamme merkkien perusteella näkökulma A) vaikuttaa epätodennäköiseltä. Alexander Lawrencen esittämä näkökulma C) vaikutti jonkin aikaa uskottavimmalta ja on sitä kieltämättä yhä edelleen sillä totta puhuen kaikki Ilm. 12. luvun tunnusmerkit eivät paljosta kohinasta huolimatta välttämättä täyty 23.9. vaan vain liippaavat läheltä. Siksi eläinradan tähdistöjen raamatullinen tuntemus on tärkeää mikäli taivasta tahtoo tulkita oikealla tavalla joka ei vie harhaan.

Toiseksi 23.9. ei edes osu Raamatun pasuunoiden päivälle joka alkaa todennäköisesti jo paria päivää aiemmin torstai-iltana 21.9. uudenkuun sirpin bongaamisen perusteella / 7% kasvavalla sirpillä (1. Eenok 73). Seuraamme tätä nykyä Eenokin kalenteria joka mätsää 23.9. merkin kanssa. Muistakaamme että myös antikristuskin liippaa vaarallisen ja eksyttävän läheltä todellista Kristusta sillä antikristus on Kristuksen korvike. Väärennös. Matkija. Petkuttaja. Peto. Joten voisiko 23.9. merkissä olla lopulta kyse antikristuksen syntymän tai heldemöittymisen symboliikasta jota planeetta Jupiterin (Egyptin Osiris / Horus) syntymä Neitsyen (Egyptin Isis) kohdusta voisi tässä tapauksessa kuvastaa väkevän eksytyksen puitteissa? Sillä kuten sanottua 23.9. liippaa läheltä mutta ei osu napakymppiin (Herran juhla-aikaan nimeltä Jom Teruah, pasuunoiden päivä) kuten Jeshuan ainutlaatuiset synttäri-merkit 2000 vuotta sitten.

Antikristus - mies jolla on monta nimeä (Rob Skiba)
2. Tess. 2 mukaan nimenomaan JHVH Elohim lähettää lopunaikoina väkevän eksytyksen jotta Hän voisi erottaa ne ketkä rakastavat totuutta (Jumala ja Messias) niistä ketkä valhetta (saatana ja antikristus). Heijastuuko väkevän eksytyksen vaikutus myös tähtitaivaalla / tähtitaivaan tulkinnassa? Näkemys C) muistuttaa vakavasti siitä mahdollisuudesta että lopunajan merkit taivaissa saattavat palvella suuren eksytyksen välikappaleina Jumalan tahdosta yhtenä osatekijänä kaikkien valittujen koettelemisessa jossa korostuu erityisesti vääränlainen todellisuuspakoinen "ylöstempaus-toivo" jota Jumalan Sana ei tue. Herra ei ole niinkään huolissaan jumalattoman maailman tilasta vaan seurakunnastaan.

Mene ja tiedä mutta nämä kysymykset ovat kiintoisia. Koetukset ovat olleet aina Herramme tapa jalostaa seurakuntaansa. Olkaamme valmiina ja hengellisesti raittiita tapahtui mitä tapahtui!

144000:n merkki?
Loppujen lopuksi näkemys B) eli Ilmestyskirjan 7. ja 14.luvun 144000 todistajan mahdollisen sinetöinnin alkaminen tai päättyminen jota Jupiterin (hepr. Tzedeq, "oikeamielinen") taitaa sittenkin viedä meidän mielestämme voiton uskottavimpana tulkintana. Kaikissa näkökulmissa on hyvät puolensa, mutta tässä näkökulmassa on eniten järkeä mikäli Ilm. 12. luvun tähtiprofetia on kaksitahoinen joss:
 1. poikalapsen pää (Messias) syntyi vaimosta (Israel) ensin jo n. 2000 vuotta sitten
 2. perässä poikalapsen ruumis (Filadelfian seurakunta / 144000) lopunaikana
Scott Clarke sekä eräät muut 23.9. paukuttajat ovat terävästi oivaltaneet että lapsihan syntyy yleensä pää edellä. Perässä seuraa koko muu ruumis. Joten Messiaan syntymä + 144000 sinetöinti tai toisinsanoen Jumalan valitseman Karitsan syntymä + 144000 härän (heprealaisen Ilmestyskirjan alef tässä voi tarkoittaa" tuhannen" lisäksi myös "härkää") sinetöinti muodostaisivat yhdessä Ilm. 12:1-5 poikalapsen syntymän profetian. JHVH'n Esikoisen joka saisi täyttymyksensä tämän viikon sapatinpäivän merkissä tai sen jälkeen. Karitsa ja 144000 (tai 144 härkää) Siionin vuorella (taivaan valtaisuinsalissa?) sopivat täydelllisesti yhteen.

Daniel Brecherin mukaan (Juutalaisin silmin 1-6, Kefen kustannus) Jerusalemin temppelihistoriassa on myös vaihe jossa jokaisesta Israelin 12 sukukunnasta kokoontui 12 esikoista erityiseen esikoisten lunastuksen rituaaliin joka vuosi pesakina (aabib / nisan 14) muistona Israelin esikoisten lunastamisesta Egyptistä karitsan verellä.

Miksi alleviivamme karitsaa?

Tietysti siksi että Ilmestyskirjan yksi keskeisimmistä sanomista on Karitsa ja 144000! Brecherin mukaan tuttu evankeliumikertomus 12-vuotiaasta Jeshuasta temppelissä olisi nimenomaan kertomus Jeshuasta Juudan heimon esikoisen edustajana tässä erityisessä Israelin papillisten esikoisten kokoontumisessa jossa opeteltiin "Mooseksen salaisia virsiä". Myös Ilmestyskirjan mukaan, joka on läpeensä profeetaallista kuvausta taivaallisesta temppelipalveluksesta on täydellisessä sopusoinnussa Herran juhlien sekä taivaanmerkkien kanssa, 144000 / 144 härkää taitavat taivaallisessa Siionissa, Uuden Jerusalemin temppelissä "Karitsan virren" jota ketkään muut eivät osaa laulaa (Ilm. 14:3)!

Kaiken kaikkiaan nämä kiehtovat yksityiskohdat niin Raamatussa, tähdissä kuin temppelihistoriassakin yhdessä tekevät näkemyksestä B) meidän mielestämme kaikista uskottavimman ja mielenkiintoisimman mahdollisen selityksen 23.9. ennusmerkille 144000 mahdollisesta sinetöinnistä. Ja onhan tähtikuvioissa, kuussa ja auringossa planeettoineen päivineen loppujen lopuksi kyse Messiaan ja Hänen lunastettujensa (erityisesti 144000?) ennusmerkeistä. Ei antikristuksen merkeistä vaikka väkevän eksytyksen tarkoitus voisi luoda 23.9. antikristillisellekin näkökulmalle uskottavat puitteet. Puhumattakaan "kirkkokylteistä" tai milloin mistäkin mitä Sana ei tue.

Olimme alusta asti B):n kannalla kun kuulimme 23.9. merkistä noin parisen vuotta sitten. Olemme palaamassa tähän näkemykseen käytyämme väliajalla C):n kautta. A) ja B) saattavat loppujen lopuksi sulautua jännittävällä tavalla yhteen mikäli poikalapsen (144000 / 144 härkää) tempaaminen (kreik. 726.harpazo) merkitseekin JHVH'n valtaistuinsaliin fyysisen "teleporttaamisen" (ylösnousemuksen) sijasta sitä että heidät tullaan siirtämään ainakin hengessä taivaallisiin sekä sen myötä varustamaan erityisellä hengellisellä lopunajan "myöhäissateiden" (=shemini atzeret, lehtimajanjuhlaa seuraava "viimeinen suuri päivä") voimalla ja voitelulla. Jonka myötä 144000 tulevat johdattamaan lukemattomia 21-23.9. myötä alkavan ahdistuksen ajan (tai sitä edeltävien synnytystuskien ajan) sieluja pelastukseen, parantamaan sairaita, herättämään kuolleita sekä tekemään ylipäätään kaikkia niitä "suurempia tekoja" kuin Herra itse kuten Hänen tiedetään sanoneen.

Aika näyttää mitä 23.9. tai sen jälkeen tuleman pitää

Alkaako tämän syksyn juhla-aikojen myötä viimeinen seitsenvuotinen ahdistuksen aika ennen Herramme paluuta? Myöhäissateiden aika? Hengellisen sielujen jälkikorjuun aika sisälle pelastukseen - Jeshuaan? Se jää nähtäväksi. Spekuloida saa ja se on hengellisesti terveellistä tietyissä rajoissa sillä Sanan ja taivaallisten pohdiskelu pitää katseen Herrassa ikävöidessämme Hänen paluutaan. Mutta ei tule missään tapauksessa alkaa ennustelemaan jotain ehdotonta ja asettamaan päivämääriä sekä väittämään "näin sanoo Herra". Mutta valvoa tulee ja arvioida myös taivaanmerkkejä joita Jeshua itseasiassa "aikain merkkien" arvioimisella tarkoitti kyynisiä fariseuksia nuhdellessaan jotka kuten sanottua lähinnä keskustelivat siitä että onpa ilmoja pidellyt.

Mutta tähtien Messiasta seuraavat eivät tahdo olla sellaisia.

Ainakin itse suomalaisina messiaanisina "tähti-kristittyinä" tahdomme nähdä niitä etanan sarvia pidemmälle. Emme tahdo olla fariseusten kaltaisia missään asiassa. Jos kukaan kristitty ei sitä tahdo niin olisiko rakkaat uskonveljet -ja siskot jo korkea aika alkaa arvioimaan taivaanmerkkejä ja luopua ennakkoluuloista erityisesti eläinradan tähtikuvioita kohtaan sillä kyse ei todellakaan ole astrologiasta ja horoskoopeista vaan Messiaan profeetallisista symboleista kuten Herramme juhlissakin.

Mieluiten tietysti näkisimme itsemme valtaistuinsalissa JHVH'n taivaassa Karitsan häissä kaikkien aikojen lehtimajanjuhlassa muiden ylöstemmattujen kirkastettujen pyhien kanssa ylösnousemusruumiissa katoamattomuudessa ja kuolemattomuudessa (1. Kor. 15). Joten toivomme että 23.9. rummuttajat ovat oikeassa mitä seurakunnan ylöstempaukseen tulee. Ajatella! Vapaina ylhäällä Isän luona maan alhoista ilman sairautta, kärsimystä ja kaikkea pahaa mitä langenneessa luonnossamme sekä itseriittoisessa JHVH'a vihaavassa maailmassa on. Sitä kohti mennään jokatapauksessa koitti tuo suuri päivä minä vuonna tahansa. Tapahtuma-ajankohdan on pakko olla joku Herran juhla-ajoista koska Hänen sapatteinaan on aina tapahtunut pelastushistorian merkittävimmät käänteet.

Mutta valitettavasti ylöstempauksen / ylösnousemuksen toteutuminen 23.9. on hyvin epätodennäköistä muihin raamatullisiin ajanmerkkeihin nähden. Ainakin näiden merkkien täytyy Kirjoitusten mukaan ennenkuin seurakunnan ylösotto Karitsan häihin tapahtuu:

 • Lohikäärmeen alas syökseminen
 • Antikristuksen ilmestyminen
 • Kolmannen Jerusalemin temppelin rakentaminen
Kaiken kukkuraksi Jeshuan kristallinkirkkaiden sanojen mukaan enkelit kokoavat kaikki valitut (uskovat) maan neljältä kulmalta pre-tribbereiden pettymykseksi vasta ahdistuksen päivien JÄLKEEN eikä ennen sitä (Matt. 24:29-31):

"Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät."

Joten ne jotka odottavat seurakunnan ylöstempausta 23.9. ennen tätä ahdistuksen aikaa joutuvat hyvin todennäköisesti kokemaan karvaan pettymyksen. Siksi tällaisia epäraamatullisia tempausoppeja ei kannata seurata. Se on vaarallista sillä sokea usko näkemyksiin joita saatetaan suureen ääneen rummuttaa jopa taivaanmerkkien voimalla, ja joita Sana ei tue yhdessä karvaan pettymyksen kanssa voi johtaa heikommat uskovat pahimmassa tapauksessa uskon haaksirikkoon ja luopumukseen. Luottamus tulee laittaa aina ensiksi seurakunnan Herraan. Ei tempaukseen eikä edes taivaanmerkkeihin. Ei tulisi palvoa ja palvella Herran tekoja tai merkkejä nähtiinpä niitä sitten taivaissa tai maan päällä vaan Herraa jonka kunniaa taivaat ja maa julistavat jotka ovat Hänen tekoaan (Psalmi 19:1-2). Puhumattakaan maan ja taivaan muodon sekä olemuksen loputtomasta pohdiskelusta joka vie aikaa ja energiaa tärkeimmiltä kysymyksiltä joka on JHVH'n käskyjen pitäminen (Saarn. 12:13).

Omasta puolestamme toivomme että olisimme ylöstempauksen ajankohdan suhteen väärässä ja Herramme valituina näkisimmekin toinen toisemme iloisissa merkeissä Kuninkaan valtaistuinsalissa Uudessa Jerusalemissa joko täsmälleen Jom Teruahina, pasuunoiden päivänä 21.-22.9. tai sapatinpäivänä lauantaina 23.9. Ei meillä olisi mitään sitä vastaan sillä sehän on uskonvaelluksen ja koko ihmiselämän tarkoitus. Emme palvo tätä pahaa maailmanaikaa vaan tahdomme uuteen parempaan Elohimin maailmaan uudessa ylösnousemuksen ja kuolemattomuuden tilassa kuten Sana lupaa. Tuntea elävä Elohim ja kokea ikuinen elämä Hänen Pojassaan ja rakentaa yhdessä Hänen kanssaan uutta pahuudesta ja pimeydestä vapaata rauhan maailmaa.

Eikä tässä vielä kaikki: 8.9.2040

Syyskuun 23. päivän merkin lisäksi kannattaa pitää mielessä muut lähitulevaisuuden majesteettiset taivaanmerkit kuten pitkän linjan messiaanisen tähtitieteilijän, Robert Scott Wadsworthin löytämä syyskuun 8. vuonna 2040. Silloin nähdään kaikkien mazarotin planeettojen (Saturnus / Shabbatai, Jupiter / Tzedeq, Venus / Nogah, Mars / Adom ja Merkurius / Kowkab) massaryhmittyminen Neitsyen tähdistöön. Sellaista ei ole ennen maailmanhistoriassa tapahtunut eikä tule koskaan sen jälkeen tapahtumaan! Wadsworthin laskelmien mukaan vuoden 2040 syksyyn mennessä tulee kuluneeksi tasan 6000 vuotta luomisesta (tai lankeemuksesta) ja ajankohta voisi samalla merkitä viimeisen seitsenvuotisen ahdistuksen ajan alkua jonka planeettojen massaryhmittyminen vaimossa vahvistaa. Samalla viimeinen riemuvuosi huipentuisi sitten vuoteen 2047 Kuninkaan paluuseen. Näin pohtii oppi-isämme ja aikamme merkittävin mazarotin pioneeri. Mikä mahtaa loppujen lopuksi olla syksy 2040 ennusmerkin profeetallinen sanoma? Sekin jää nähtäväksi. Ihmeteltävää tulee siis riittämään.

Pidetään jokatapauksessa katse ylhäällä ja rohkaiskaamme siten toinen toistamme.

-Danielin Perintö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!