keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Teologian määritelmä (KUVA)

Kuva: Maniac Mansion 2 - Day of The Tentacle -seikkailupeli
Ensiksi sanakirjojen tietoa mukaillen teologia = theo + logia (kreik.) = "jumala + oppi", = "oppi jumalasta" tai "oppi jumalista" tai "oppi jumaluudesta" jne. Tässä "opilla" voidaan käsittää myös näkemykset, mielipiteet ja näkökulmat jumalasta, jumalista, ja jumaluudesta. Joten teologia ei välttämättä tarkoita raamatullista tai Raamatun inspiroimaa oppia / pohdintaa jumalasta (kuten yleensä ajatellaan) saati sitä että teologia olisi sopusoinnussa Raamatun oppien kanssa.

Teologia tai teologinen ajattelu ja tutkimus ei ole kristinuskon tai juutalaisuuden tai minkään muunkaan tavalla tai toisella Raamattuun perustuvan uskonsuunntauksen yksinomaisuutta, vaan yleismaailmallista inhimillistä ajattelua jumalasta, jumalista tai jumaluudesta joka koskee kaikki uskontoja.

Se jumalaopin määritelmästä.

Toiseksi kuvittelepa oheiseen hauskaan mallikuvaan valkotakkisista partojaan mietiskelevästi hierovista teologeista hämyisessä kellari-laboratoriossa (50-luvun tieteiselokuvien malliin) kiertämässä suurta lasikupua jonka alla on rautalankojen avulla "ilmassa leijuva" pahvista ja teipistä kyhätty pilven päällä istuva valkoisella parralla ja hiuksilla varustettu kiiltokuvamainen vanhaa ukkoa muistuttava "jumalhahmo" sädekehä pään päällä. Joka on vieläpä valaistu kirkkaalla studiovalolla "jumalallisen" vaikutelman tehostamiseksi.

Samalla laboratorion yllä on näkymä / läpileikkauskuva "kolmannesta taivaasta", Jumalan valtaistuinsalista jossa safiirisella korokkeella olevalla valtaistuimella istuva Kuningas pyörittää naureskellen päätään nojaten eteenpäin ja huudahtaen alas laboratorioon päin:

"HANKKIKAA ELÄMÄ, MINÄ OLEN ELÄMÄ
ENKÄ KIILTOKUVA!" :)

Olemme siis lähestyneet tässä lyhyessä artikkelissamme Jumalan olemusta Raamattuun perustuvasta juutalais-kristillisestä tai messiaanisesta näkökulmasta sekä henkilökohtaisista Taivaan Isä-kokemuksista käsin huumorilla höystettynä. Herra ei ole haudanvakava vaan "heprealainen" juttu.

-Danielin Perintö