torstai 27. huhtikuuta 2017

Perinnönjaolla - Muutakin kuin kultaa, suitsuketta ja mirhaa...

Päivitetty 25.4.2017

PERINNÖNJAOLLA

Muutakin kuin kultaa, suitsuketta ja mirhaa...

Tämä "Perinnönjaolla" -opetuksemme on sivustomme lippulaiva. Se on omistettu Psalmi 147:1-4 valossa Jeshua Messiaan (Jeesus Kristus) seurakunnalle, kaikille Israelin karkoitetuille ja heihin uskon kautta oksastetuille täällä "kansojen erämaassa". Erityisesti Psalmin neljäs jae mielessä pitäen:

"Hän kertoo tähtien tarinan jokaiselle joita Hän nimeltä kutsuu."

Tämä on Psalmin neljännen jakeen vaihtoehtoinen tulkinta heprealaisen alkutekstin mukaan. Olemme saaneet heprean kielen asiantuntijalta vahvistuksen sille että jakeen voi ymmärtää myös tuolla tavalla. Noin 20 vuotta sitten taivaan ja maan Luoja kutsui meidät nimeltä yhteyteensä ja on sittemmin myös alkanut paljastamaan meille tähtien tarinaa jonka säihkyvyyttä olemme saaneet ihastella kuin morsian huomenlahjaansa. Oletko sinäkin Hänen nimeltä kutsuma? Jos olet niin sekä Raamatun kuin tähtien tarina (jotka on synkattu 100% yhteen) kuuluu myös Sinulle kuin helminauha Messiaan morsiamen kaulaa koristamaan.

Opetamme Raamattua tähtitieteen tai astroprofetioiden näkökulmasta joka oli yleissivistystä muinaisille israelilaisille ja koko maailmalle. Opetuksemme sydän on israelilaisen Danielin palvelutyö Babylonin / Persian vankeudessa 500-luvulla eaa. Danielin kertomus löytyy Danielin kirjasta, erityisesti luvuista 1-2. Sukellamme mazarotin, heprealaisten astroprofetioiden jännittävään maailmaan ”Beetlehemin tähden” johdolla Danielin koulussa, itämaan tietäjien askelissa.

Tahdomme välittää sanoinkuvaamatonta Iloa ja Toivoa muillekin jota olemme itse saaneet Kuninkaan tähdistä jo vuosien ajan. Koemme olevamme ”Danielin Perinnön” jakajia. Harras rukouksemme on johdattaa Herramme seurakuntaa syvempään Kuninkaamme tuntemiseen – tai jopa tuntemaan Hänet ensimmäistä kertaa mikäli et vielä Häntä tunne. Aloitetaan.

Kaikki tuntevat tutun ja rakkaan Matteuksen evankeliumin toisen luvun kertomuksen kaukaa saapuneista vierailijoista ja ”tähdestä” joka johdatti heidät Kuninkaan luo. Saakoon lippulaivamme palvella ”johtotähtenäsi” ja johdattaa sinut Kuninkaan läsnäoloon. Kuten sanottu Raamatun Daniel oli todellinen vaikutusvaltainen israelilainen historian henkilö joka vaikutti n. 2500 vuotta sitten Babylonin valtakunnassa (nykyinen Irak) pakkosiirtolaisena muiden Israelin vangittujen kanssa . Danielin elämä ilman yhtäkään kompromissia, hänen periksiantamattomuutensa JHVH’n (Herra) käskyjen noudattamisessa, kieltäytymällä kuninkaan pöydän saastaisuuksista (Dan. 1:5-16) aina leijonien luolasta uskollisena pelastumista myöten, on suurin asia joka hänen elämässään kiehtoo ja inspiroi meitä sekä opetus -ja julistustyötämme. Vasta toiseksi tulee hänen ainutlaatuinen palvelutyönsä kaldealaisten viisaiden parissa ”astroprofetioiden”, messiaanis-profeetallisen tähtitieteen merkeissä.

Tahdomme osoittaa profeetta Danielin lailla Israelin kansan pyhistä heprealaisista Kirjoituksista sekä tähdistä Messiaan, sillä Hän on ilmestynyt meille Tooran ja tähtien kautta. Tahdommme sitoutua Danielin kaltaisella periksiantamattomuudella noudattamaan tänne Pohjantähden alle karkotettuina Jumalan Sanaa ja julistamaan tähtien Ilosanomaa Luvatusta Lunastajasta.

Muinaisten tähtitieteilijöiden askelissa

Olemme oppineet että yhä tänäkin päivänä kenellä tahansa on mahdollisuus tulla ”itämaan viisaaksi” ja sitä kautta Jeshuan opetuslapseksi sillä Raamattu ja tähtikuviot johdattavat juutalaisten Kuninkaan luokse. Se ei ole muuttunut. Johtotähtemme on Jumalan muuttumaton Sana ja luomakunnan ilmoitus yhdessä. Kuninkaan johtotähdellä näyttää edelleen olevan merkitystä tänäkin päivänä n. 2000 vuoden jälkeen Hänen syntymän joka oli maailmanhistorian merkittävin tapahtuma.

Kaltaisiamme  Raamatun astroprofetioiden harrastajia ja tutkijoita on paljon ympäri maailman. Mm. Youtubessa hakusanoilla "gospel in the stars" tai "mazzaroth" saadaan tulokseksi useita tuhansia osumia. Ensiksi mainitun tapauksessa hakusanat ilman lainausmerkkejä kasvattavat osumat miljooniin. Yhä tänäkin päivänä ihmisiä kiinnostaa kovasti tähtitaivaan ikivanha tarina. Kyse EI ole astrologiasta tai astroteologiasta tms kyseenalaisesta okkultismiin perustuvasta opista Raamatun totuuden valossa vaan Raamatun Ilosanoman opettamisesta tähtitieteen näkökulmasta. Sille on vaikuttava johtolangat ja todisteet.

Sukellus ”Danielin Perintöön” ja ”Beetlehemin tähteen” saa kysymään ovatko nykyään lähinnä aikakausilehtien horoskoopeista tutut eläinradan 12 tähtikuviota alunperin Jumalan asettamia Messias-symboleja Neitsyestä Leijonaan? Todisteiden valossa niin näyttää olevan. Eläinradan symbolit löytyvät myös Raamatusta. Tutkijoiden mukaan erityisesti Ilmestyskirjassa on paljon tyypillistä heprealaista astroprofetiaa (Michael S. Heiser, Reserving Hermon). Ilmestyskirjan symboliikkaa, erityisesti sen 12. luku auringolla vaatetusta vaimosta jne on vaikeaa ymmärtää ilman tähtitaivaan kertomuksen tuntemista.

Juutalaisilla onkin ollut aina ollut huomattavasti parempi ja kokonaisvaltaisempi käsitys niin taivaan profetioista kuin koko maailmanhistoriasta kuin ”kristillisissä” länsimaissa. Joten tätä aihetta jos mitä – Messiasta Toorassa ja heprealaisissa tähtikuvioissa, kannattaa jakaa juutalaisille niin Israelissa kuin koko maailmassa! On vaikea uskoa ettei rabbeilla olisi mitään hajua Messiaan todistuksen tähtitieteellisestä puolesta Israelin historiassa sillä sen raamatullinen ja historiallinen sekä tähtitieteellinen todistusaineisto on valtaisa aina ilmestysmajan alkuperäistä kupolimaista muotoa (Andrew Hoy, Project 314) sekä Jerusalemin ensimmäistä ja toista temppeliä myöten yhdessä 1. Eenokin kirjan, toisen heprealaisen ilmestyskirjallisuuden jättiläisen kanssa (Daniel Brecher).

Juutalaisille ensin

Perinnönjaolla on kirjoitettu erityisesti juutalaisia ajatellen muita Israelin heimoja ja maailman kansoja unohtamatta. Taivaat näyttävät osoittavan todeksi yhdessä Raamatun kanssa myös Israelin kaksi huonetta (Efraim ja Juuda) ja heidän messiaanisen lunastussuunnitelman johon on kätketty koko maailman lunastus. Ortodoksi-juutalaiset rukoilevat säännöllisesti oletetun 2. temppelin paikan ikivanhalla länsimuurilla (kotel) Efraimin paluuta. Väliä ei ole tässä asiayhteydessä sillä missä temppelivuori on sijainnut vaan Juudan ”suitsutuksilla”. Onko heidän papillisiin rukouksiinsa alettu vastaamaan tavalla joka ylittää kaikki odotukset – Tooran ja tähtien laillisen todistuksen nojalla samalla kun kaikkien kansojen sekaan karkoitetun ja sulautuneen pohjoisvaltio Efraimin jälkeläiset saavat uudelleen Karitsan ylen kalliilla sovitusverellä ostetun Pyhän morsiuskansan muotoa maan päällä n. 2700 vuoden jälkeen (Hoosea)?

Onko Danielin synnintunnustusta kaikkien 12 Israelin heimon puolesta vihdoin alettu käsittelemään taivaallisissa asiakirjoissa ja tuomioistuimissa (Dan. 9)?

Lähdemme siitä että tähdissä on kyse apostoli Jaakobin opetuksen hengessä (Jaak. 1) Messiaan Ilosanomasta – ”juutalaisille ensin efraimilaisia unohtamatta”. Kaikille hajallaan ympäri maailmaa oleville Israelin 12 heimon jälkeläisille aina takaisin Jerusalemiin mistä tämä ymmärrys on alunperin tullutkin (Psalm 147:1-4). Israelin lunastukseksi ja pelastukseksi. Näemme tähtien merkityksen takaisintuomisen osana seurakunnan ennalleenasettamista apostolisille juurilleen aina Aabrahamiin uskollisuuden, Jumalan ystäväksi tulemiseen asti.

Olemme Ilosanoman eli JHVH'n Kuningaskunnan sekä murretun ja ylösnousseen Messiaan todistajia emmekä mitään tiedemiehiä, tähtitieteilijöitä tai kynäniekkoja. Emme ole astrologeja sanan nykyisessä merkityksessä jolla on negatiivinen maine horoskooppien takia, vaan koemme olevamme kuin Daniel joka todisti Israelin odottamasta Kuninkaasta ja kaikkien kansojen odottamasta Lunastajasta Babylonin tähtienselittäjien keskuudessa. Olemme siis ”tavallisia kedon paimenia” tai ”idän tähtitieteilijöiden” oppilaita joita Luojamme ja Kuninkaamme on perehdyttämässä näkemään Hänen tähtitaivas isä Aabrahamin ja profeetta Danielin sekä Ilmestyskirjan Johanneksen silmin.

Katse Luojan älypuhelimeen ja tablettiin!

Tähtitaivaan profeetalliset symbolit Neitsyestä Leijonaan yhdessä Pyhien Kirjoitusten kanssa olivat muinaisille mitä tv-ruutu tai älylaitteet ovat tämän päivän ihmisille. Tämä voi kuulostaa nykypäivän kristityistä ja juutalaisista oudolta, mutta näyttää siltä ettei idea ollut vieras muinaisen maailman Messias-odotuksessa. Jeshuan mukaan myös lopunaikoina on oleva merkkejä auringossa, kuussa ja tähdissä jotka vahvistavat sen missä ajassa elämme joten olisi korkea aika Kuninkaan käskyn mukaan rohkaista siten itseämme ja nostaa päämme (Luuk. 21:25-28). Mihin?

Ylös! Aurinkoon, kuuhun ja tähtiin eli sinne mistä päin tulisilmäinen Kuningas saapuu kerran valkealla ratsullaan Kirjoitusten ja tähtien profetioiden mukaan.

Jumalallinen tarinointi eläinradan tähtikuvioissa kaikkien kansojen ikävöimästä Luvatusta Lunastajasta Neitsyestä Leijonaan oli yleissivistystä muinaisessa maailmassa, mutta edellyttää hieman enemmän terveellistä aivojumppaa sekä reippailua tähtien täyttämän taivaankannen alla nykypäivän taviksilta jotka tietävät kaiken mahdollisen älypuhelimistaan ja tableteistaan mutta eivät mitään Universumin Insinöörin profeetallisesta taivaanmekaniikasta joka päihittää kaikki avaruuseikkailut ja tosi-teeveet.

Mitä enemmän työmme tähtitaivaan profetioista on innostamassa ihmisiä reippailemaan tähtitaivaan alle ja löytämään ylhäältä itse sen mistä opetamme niin sitä parempi. Tulet oppimaan jännittävällä tavalla mitä Perinnönjaolla merkitsee tämän ajan seurakunnalle joka on kadottanut yhteyden Kuninkaan tähtiin.

Messiaan "evankeliumissa tähtien mukaan" on sanoinkuvaamattoman Valtava Toivo. Kuninkaan Rakkauden ja Liitto-uskollisuuden voima on niin mahtava että sen voimasta jopa kuolemaisillaan olevat nostetaan haudan partaalta takaisin elämään! Siitä meillä on omakohtaista kokemusta. Siksi emme kykene olemaan vaiti sillä Beetlehemin tähden valo loistaa elämässämme kirkkaampana kuin koskaan kuten uudistetusta logostamme voi nähdä!

He ihastuivat ylen suuresti

”Ja katso, tähti, jonka he (itämaan viisaat) olivat itäisillä mailla nähneet, kulki heidän edellään, kunnes se tuli sen paikan päälle, jossa lapsi oli, ja pysähtyi siihen. Nähdessään tähden he ihastuivat ylen suuresti. Niin he menivät huoneeseen ja näkivät lapsen ynnä Miriamin (Maria), hänen äitinsä. Ja he lankesivat maahan ja kumarsivat häntä, avasivat aarteensa ja antoivat hänelle lahjoja:
kultaa ja suitsuketta ja mirhaa.” (Matt. 2:9-11)

Tähti joka johdatti itämaan viisaat Kuninkaan luokse on kautta aikojen kiehtonut ihmismieltä ja herättänyt mielenkiintoisia kysymyksiä. Oliko kyse tavallisesta tähdestä, komeetasta, planeetasta vai kentis jostain yliluonnollisesta kuten enkelistä tai jopa UFOSTA? Kaikkia näitä on ehdotettu tähden selitykseksi. Olemme oppineet että Kuningas on tarkoituksella salannut tietyt asiat salaperäisyyden verhon taakse jotta ne löytäessämme ilomme olisi sanoinkuvaamatonta kuin muinaisilla kuninkailla ratkoessaan El Elyonin, Korkeimman Jumalan salaisuuksia tai itämaan viisailla tähteä ihastellessa:

"Jumalan kunnia on salata asia, ja kuningasten kunnia on tutkia asia. Taivaan korkeus ja maan
syvyys ja kuningasten sydän on tutkimaton. (Sananl. 25:2-3)

Puhumme paljon opetuksissamme planeetoista eli muinaisittain vaeltavista tähdistä. Raamatun ja luonnontieteellisten todisteiden valossa planeetat eivät ole mitä nykypäivän tiede väittää niiden olevan. Tämä on tärkeää pitää mielessä. On tärkeä ymmärtää ettei Raamatun luomiskertomuksessakaan mainita erikseen planeettoja koska muinaiset ajattelivat niiden olevan ”vaeltavia tähtiä”. Englannin sana "planet" (suom. planeetta) perustuu kreikkalaiseen sanaan planetees, "vaeltaja".

Oliko se planeetta?


Käsitelty valokuva tai taitelijan näkemys Jupiterista
(kuva: NASA)


Jupiter konjuktiossa täysikuun kanssa syksyllä 2011
(kuva:
Danielin Perintö)
Valokuvamme osoittaa että niin muinaiset taivaantarkkailijat kuin jokainen nykypäivän ihminen voi havaita ihan oikean planeetan paljain silmin ja jopa seurata sen liikkeitä. Siihen ei tarvita kaukoputkia ym vempaimia. Ehkäpä nimenomaan vaeltavassa tähdessä tai nykykielellä planeetan liikkeissä lienee vastaus myös siihen miksi idän vieraiden kerrotaan löytäneen juutalaisten Kuninkaan luokse seuraamalla ”hänen tähteään” (Matt. 2:9). Oliko tämä vaeltava tähti planeetta Jupiter, tai muinaisittain Tzedeq? Muinaiset tunsivat Jupiterin ”kuningastähtenä” nimeltä Tzedeq (hepr. "oikeamielinen", "vanhurskas"). Kuninkaan tähti onkin ollut paikalla 90% tapauksista kun jossakin tähtikuviossa on tapahtunut noin 6000 vuoden raamatullisen pelastushistorian aikana jokin erityinen taivaallinen merkki, planeettakonjuktio tms, joka on esikuvallisesti vahvistanut samaan aikaan maan päällä tapahtuneen pelastushistorian tapahtuman.

Aloitko sinäkin jo ihastumaan ylen suuresti?

Tämän päivän raamatullisen tähtitieteen pioneerin, Robert Scott Wadsworthin mukaan näitä pelastushistorian tapahtumia joissa Kuningasplaneetta Jupiter on näytellyt pääosaa ovat mm. Aadamin lankeemus, vedenpaisumus, Aabrahamin syntymä (Jasherin kirja) ja Israelin eksodus sekä tietysti Messiaan elämän merkittävimmät tapahtumat Hänen neitseellisestä syntymästä alkaen aina ristiinnaulitsemiseen asti. Ja ehkäpä se paras on vielä näkemättä sillä Ihmisen Pojan paluun aattona ”on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä” (Luuk. 21:25). Jos odotat Häntä niin kannattaa alkaa suuntaamaan katse tähtiin eikä tutkia pelkästään Raamattua.

Oliko Aadamilla ja Jobilla saati Aabrahamilla, Nooalla ja Eenokilla Raamattu? Ei ollut ja tekikö se heistä tietämättömiä Luojasta ja Hänen tahdostaan? Ei missään nimessä sillä he olivat Jumalan suurmiehiä joilla oli hyvin läheinen suhde Jumalaan. Todennäköisesti kaikki patriarkat oppivat Jumalasta ja Hänen lupauksistaan tähdistä (1. Moos. 3:15, 1. Moos. 15:5, Job 9:9, 38:32, 1. Eenokin kirja). Myös itämaan tietäjät.

Danielin koulun oppilaita?

Matteuksen evankeliumissa 2:1 kerrotaan Jerusalemiin tulleista "tietäjistä" itäisiltä mailta (KR 38). Itä on kreikkalaisessa tekstissä 395.anatole, ”auringonnousun suunnalta”. Mitä ns. ”tietäjiin” tulee niin kyseessä on kuitenkin mitä ilmeisemmin väärä käännös sillä johtolangat puhuvat sen puolesta ettei kyseessä ollut pimeyden voimiin vihkiytyneet Baabelin velhot vaan Israelin Messiaan tulemusta odottavat juutalaiset oppineet. Heprean kielinen Shem-Tob Matteus (Shem-Tob 1380 AD), puhuu nimenomaan idästä Jerusalemiin tulleista tähtitieteilijöistä eikä ”tietäjistä”. "Tietäjiksi" käännetty kreikan magi merkitsi ammoin yhtäkuin ”kaldealaista tähtitieteilijää” eikä maagia, velhouksien harjoittajaa kuten nykyään maagikoista ja kaiken maailman "Milla Magioista" puhuttaessa (Michael Rood, Chronological Gospels). Samaa perua on sana magia tai magic (engl. "taika" tai "taikuus"). Voisikin siis ajatella että taianomaisuudella jota Kuninkaan tähtitaivas on täynnä ei olekaan alunperin mitään tekemistä taikuuden kanssa vaan Messiaan todistuksen! Ei ihmekään että Matteuksen 2. luku on aina kiehtonut lapsenmielisiä, ei ainoastaan niitä joilla on ”joulumieli” vaan niitä joilla on heprealaisen Messiaan mieli Hänen tavalla Hänen juhlina.

On selvää että idästä tulleilla oli ymmärrystä niin heprealaista Messias-profetioista kuin tähtitieteestä sillä heidän kerrotaan nähneen ”hänen tähtensä itäisillä mailla” ja ”ihastuneen ylen suuresti” kun huomasivat ”tähden tulevan ja pysähtyvän sen paikan päälle jossa lapsi (Messias) oli”. Tähtitieteilijät seurasivat Hänen tähtensä liikkeitä taivaalla idästä aina Beetlehemiin asti (länteen) sillä tähden sanotaan ”kulkeneen heidän edellään”. Kuten sanottua Babylon / Persia josta tähtitieteilijät tod. näk. tulivat sijaitsi Israelin maasta katsottuna idässä.

Luterilaisen kirkon tähtipapin, Risto Heikkilän mukaan on kovin kummallista että saman yliopiston (Helsingin yliopisto) teologisella laitoksella tyrmätään täysin Beetlehemin tähden luonnollinen selitys planeetan tavanomaisilla liikkeillä sillä verukkeella että ”taivaankappaleelta se olisi aivan liikaa odotettu”. Kun taas ironista mutta totta tähtitieteen laitoksessa (jossa Raamattu ei ole kovinkaan suuressa suosiossa) jonkin tietyn planeetan liikkeitä pidetään Beetlehemin tähden todennäköisenä selityksenä nimenomaan sillä perusteella että planeetalta jos miltä voisi sellaista odottaa.

Kivet huutavat!

Mikäli et usko Raamattuun niin ymmärräthän nyt ainakin sen ettei Beetlehemin tähteä voi tyrmätä silkkana uskonnollisena huuhaana vaan sille on uskottavat ja johdonmukaiset tieteelliset perusteet. Mielestämme ne ovat niin raudanlujat perusteet että Ockamin partaveitseä käyttämällä planeetan liikkeet ja planeettakonjuktiot jättävät ehdottomasti vähiten olettamuksia mitä vertaa muihin teorioihin komeetoista, enkeleistä ja UFOISTA. Kaikki nämä ovat todellisia ilmiöitä mutta on eri asia onko niillä mitään tekemistä "Hänen tähtensä" seuraamisen kanssa.

Kolme typerää miestä?


Entä idän vieraiden lukumäärä ym. seikat? Roomalais-katolisen vääristetyn perinteen mukaan heitä oli kolme. Sen sijaan syyrialainen Lähi-idän perinne kertoo kahdestatoista turbaanipäästä joka vastaa mielestämme enemmän totuutta. On ehdotettu että he olivat Persian zarahustralais-papistoa joille minkä tahansa kansan odottaman vapauttajan tai opettajan syntymä oli suuri asia (vrt. nykypäivän New Age -liikkeen opit maailmanopettajista). Itämaan tähtitieteilijät on myös nähty juutalaisten pakkosiirtolaisten jälkeläisinä jotka eivät palanneet Jerusalemiin Nehemia ja Esran aikana vaan jäivät Babyloniin kaldealaisten oppiin. Olemme jälkimmäisen kannalla sillä jälleen Ockamin partaterää soveltamalla se jättää vähiten olettamuksia. Raamatussa ei kerrota maageista kovin tarkkaan. Ei edes heidän lukumääräänsä. Ainostaan heidän lahjojensa lukumäärä josta ei voi vetää suoraa johtopäätöstä että heitä oli kolme. Yhtähyvin tähtitieteilijöitä olisi voinut olla 12 kuten syyrialainen perinne kertoo tai kukaties 17 tai vaikka 25?

Aabrahamin syntyseutua ja itämaan viisaiden
maata nykyisen Irakin alueella (kuva: freebibleimages.org)
Jokatapauksessa näiden kaldealais-juutalaisten pyhiinvaeltajien täytyi tuntea heprealaiset Messias-profetiat niin Kirjoituksissa kuin tähdissä sekä olla hyvin varustautuneita ja aseistautuneita pitkälle ja vaaralliselle matkalle arvokkaine lahjoineen halki erämaan jossa rosvojoukot vaanivat. Muussa tapauksessa voitaisiin puhua ”kolmesta typeryksestä”! Risto Heikkilä kirjoittaa että todennäköisesti tähtitieteilijät käyttivät matkareittinään midianilaisten ikivanhaa kauppa / karavaanitietä Babylonian Sipparista (nykyisen Irakin Baghdadin tuntumassa) Jerusalemiin (n. 2400 km). Kuten sanottua luonnollisesti kauppatiellä väijyivät myös rosvot joille ”Danielin aarteiston Perintö” olisi takuulla kelvannut. Joten matkalaisten oli lähdettävä halki erämaan kauhujen joukolla sekä varustauduttava miekoin ja seipäin ratsuinaan nopeat hevoset eikä hitaammat kamelit. Näin muinaiset israelilaiset viestintuojatkin tekivät tuodessaan sanan Jerusalemista uudenkuun alkamisesta Babyloniin jääneille juutalaisille niin että kavioiden kopse vain kävi (Jerusalemin Temppeli-instituutti).

Mitä luulet – kannattaisiko jälleen kuunnella Lähi-idän ihmisiä, erityisesti juutalaisia uskomme isiä, jotka ovat Raamatun kirjoittaneet ja jotka tuntevat Israelin kansan ja koko Lähi-idän historian paremmin kuin me länsimaisella maailmankäsityksellä kyllästetyt maapalloinemme ja evoluutioteorioinemme?

Perinnön haltijat

Oliko idän vieraiden kuninkaallis-papilliset lahjat upporikkaan Kaldean Danielin edeltävalmistamat jo noin 500 vuotta aiemmin? Danielin kirja vahvistaa sen että hän näki Messiaan tulemuksen Kirjoituksista ja tähdistä (Michael Rood, Truth and Tradition).

Kuten juutalaisten tähtitieteilijöiden sekä Danielin esimerkki osoittaa niin Raamattu ei ole herttainen uskonnollinen satu vaan totta. Messiaanisen juutalaisen seemiläisten kulttuurien tutkijan, Danielin Brecherin, mukaan Luukkaan evankeliumin kertomus Jeshua-vauvan ympärileikkaamisesta 8. päivänä sekä temppeliin viemisestä säädetyn 40 päivän Miriamin (Maria) puhdistautumisajan jälkeen Tooran säädösten mukaan on tarkin historiallinen dokumentoitu raportti muinaisen Lähi-idän esikoisen lunastuksen rituaalista. Samaa voi sanoa Raamatu  yksityiskohtaisista mutta samalla tietyllä tavalla salaperäisyyden verhon taakse jätetyistä tähtitieteellisistä ilmiöistä joista Beetlehemin tähti on tunnetuin.

Raamattu on totuus joka alkaa elämään aivan uudenlaisella tavalla historiallisten ja jopa tähtitieteellisten tosiasioiden valossa. Historiallisten johtolankojen ja yksityiskohtien kautta Raamatun kertomuksiin tulee järkeä ja syvyyttä ja niistä häipyy perintreisen länsimaisen kristillisen kulttuurin luoma kiiltokuvamaisuus ja jäykkkyys.

Itämaan tähtitieteilijöiden identiteetin kaldealais / juutalais -argumentille on ainakin paremmat ja johdonmukaiset raamatulliset ja historialliset perusteet kuin zarahustra-argumentille. Perehtymällä Danielin kirjassa siihen millainen oli mahdollisesti profeetta Danielin kaldeankielinen palvelutyö (kts. alla) Babylonissa 500-luvulla eaa (Dan. 1, 2:47-49) kaldealaisten tai ”Baabelin viisaiden” keskuudessa voidaan päästä lähelle myös sitä keitä itämaan tähtitieteilijät mahdollisesti olivat.

Vanhan itäisen koulukunnan pojat

Tutkijoiden mukaan juutalaiset tähtitieteilijät olivat Jerusalemista katsoen sen ajan maailman itäisen tähtitieteellisen koulukunnan (Eastern School) oppilaita joka oli saanut mahdollisesti syntynsä jo noin 500 vuotta aiemmin profeetta Danielin ja muiden juutalaisten Babylonian pakkosiirtolaisten aikana 500 -luvulla eaa. Tähtitiede oli todennäköisesti koulun merkittävin tieteenhaara, mutta koulussa työskenneltiin myös muiden tieteiden parissa mm. matematiikka. Tämä tiedekunta sijaitsi Kaldean maakunnassa ja kaldealaisen nimi oli niin tunnettua aikanaan että se yhdistettiin tähtitieteilijään eikä vain kaldealaisten sosioekonomiseen yhteiskuntaluokkaan. Irakin kaldealaiset ylpeilevät yhä tänäkin päivänä tähtitieteellisestä ja matemaattisesta perinnöstään koko maailmalle.

Tästä samaisesta itäisestä Babylonian Kaldean koulusta kertoo mm. Egyptin roomalaisessa provinssissa ensimmäisen vuosituhannen alussa vaikuttanut juutalainen hellenistinen filosofi Filo Aleksandrialainen (Quod Omnis Probus 74). Joten kaiken kaikkiaan ajatus juutalaisesta Danielista kaldealaisen tähtitieteellisen koulun johtajana Nebukadnessarin nimittämänä hovi-tähtitieteilijänä (tai koulun uudistajana israelilaisen messiaanisen tähtitieteen näkökulmasta?) ei ole tuulesta temmattu vaan sille on historiallisia perusteita Danielin kirjan todistuksen lisäksi. Voimme siis puhua juutalaisesta ”tähtirabbista” jonka opetuslapsia itämaan vieraatkin todennäköisesti olivat. Historian ja tähtitieteen tuntemus saa todella myös Danielin kirjan ja koko Raamatun elämään. Se todella tempaa mukaansaSe siitä herttaisesta joulun "satumaasta”...

Beetlehemin tähden arvoitus ratkeaa

Tiedämme tai meillä on vahvoja johtolankoja siitä keitä itämaan tähtitietelijät olivat. Entäpä itämaan tähtitieteilijöiden vierailun ajoitus? Kaikki neljä evankeliumia eivät mainitse mitään tähtitieteilijöiden vierailusta yhdessä paimenten kanssa. Joten idän vieraat saapuivat Kuningasta kumartamaan eri aikaan kuin paimenet. Siitä huolimatta perinteessä heidät kuvataan yhdessä paimenten kanssa vastasyntynyttä kumartamassa. Historia ja tähtitiede todistaa että idän tähtitieteilijöiden vierailu tapahtui 15 kuukautta Messiaan syntymän jälkeen talvipäivän seisauksen aikaan (25.12.) joka oli sinä vuonna juutalaisille hanukan kolmas päivä, 9. heprealaisen kuukauden 27. päivä.

Vain jompikumpi on raamatullisen heprealaisen kalenterin, Herran oman kalenterin päivä. Se voi olla vain jälkimmäinen joten voidaan siis puhua ”hanukan tähdestä” joka vetää maton alta joululta, pakanoiden auringonpojan syntymäpäivän vietolta. Tuona hanukkana käkkäräpäinen ja nappisilmäinen juutalainen Jeshua-poika oli jo noin puolitoistavuotias (15 kk) taapero eikä 3800 grammainen vastasyntynyt tuhisija. Jos tähtitieteilijät olivat juutalaisia niin he ajoittivat vierailunsa juuri oikeaan aikaan hanukan kolmanteen päivään jolloin ajan juutalaiseen tapaan jaettiin hanukka-lahjat (Robert Scott Wadsworth, Biblical Astronomy)!

Lisäksi tuohon aikaan Israelin historiassa hanukka oli juutalaisille kuin toinen lehtimajanjuhla.

”Tähden” eli planeetan seuraaminen useiden kuukausien pitkän matkan ajan (esim. 12-24 kk) idästä (Babylon) länteen (Jerusalem / Beetlehem) ei ole mitenkään epätavallinen ilmiö. Kuten sanottua jopa osa sellaisista tämän päivän tähtitieteilijöistä jotka eivät edes usko Raamattuun pitävät planeetan luonnollisia liikkeitä uskottavana selityksenä ”Beetlehemin tähden” ilmiölle. Planeetathan liikkuvat koko ajan näennäisellä radallaan (eläinrata / epliktika) yhdessä auringon ja kuun kanssa tähtikuviosta toiseen taivaankannen kiintotähtiin verrattuna.

Planeetan liikkuminen ei sinänsä ole mikään erityinen ihme vaan liikkeiden täydellinen ajoitus jopa hetkelleen muiden taivaankappaleiden liikkeisiin nähden kun otetaan vieläpä lisäksi huomioon Luojan antamat taivaankappaleiden profeetalliset / messiaaniset nimet esim. Leijonan päätähti Melek (kuningas) ja planeetta Tzedeq (vanhurskas, oikeamielinen) jne. Kun Melek nähdään tulevan tähtitaivaalla konjuktioon (yhteen) esim. Tzedeqin kanssa niin profeetallisen taivaallisen yhtälön summahan on selvää pässinlihaa ”profeetta Danielin oppilaille” eli ts. raamatullisille tähtitieteilijöille. Näin nähdään tapahtuvan Leijonan tähdistössä joka 12. vuosi kun planeetta Tzedeq ”majailee” siinä ja ohittaa ”hipoen” sen päätähden, Melekin. Toisinaan tällainen ohitus voi tapahtua jopa kaksi tai kolmekin kertaa varsin lyhyen ajan sisällä planeettasilmukka -ilmiön (retrograde motion / taannehtiva liike) ansiosta joka muistuttaa KRUUNUA:

Marsin taannehtivaa liikettä 2003 (kuva: EarthAndSky.org)
Näin vaeltavat tähdet taivaankannessa liikkuvat ja näin tapahtui Messiaan syntymävuotena juuri oikeaan aikaan oikeassa paikassa vieläpä vaimon (Neitsyen tähdistö) ollessa vaatetettu auringolla uudenkuun sirppi hänen jalkainsa alla puhumattakaan muista Ilmestyskirjan 12. luvun astroprofeetallisista yksityiskohdista.

Tämä on suuren Luojamme ja Kuninkaamme orkestroimaa messiaanis-profeetallista tähtitaivaan matikkaa jonka Hän oli edeltävalmistanut jo ennen maailman perustamista – eikä horoskooppiastrologiaa jolla Jumalan vastustaja on yrittänyt peittää tähtikuvioiden todellisen sanoman. Edeltävalmistetusta yliluonnollisesta orkestroinnista lisää seuraavaksi Beetlehemin tähden yhteydessä.

Joulun vai Hanukan tähti?

Alla oleva Stellarium -kuvakaappauksemme selityksin osoittaa voimakkaasti siihen suuntaan ettei ”Beetlehemin tähdessä” voinut olla kyse ”ihmetähdestä”, enkelistä tai komeetastakaan vaan planeetta Tzedeqistä (Jupiter) jonka muinaiset tunsivat vaeltavana "Kuningas-tähtenä". Joka muuta väittää se hänelle sallittakoon mutta sellainen ei ole osoitus todisteisiin perehtymisestä vaan tietämättömyydestä. Planetaario-ohjelmalla voi tehdä ”aikamatkan” esim. Beetlehemiin juuri siihen hetkeen mitä itämaan tähtitieteilijät paljain silmin tähti-profeetta Danielin oppien valaisemana aamuhämäräisellä Beetlehemin taivaalla näkivät kunhan ymmärtää myös hieman historiaa ja raamatullisen kalenterin perusteita jotta tietää mihin päivämäärään / juhla-aikaan pitäisi mennä.

Planeetta Jupiter / Tzedeq ”pysähtyneenä” taannehtivan liikkeensä johdosta sen paikan päällä jossa lapsi oli yhdeksännen heprealaisen kuun (Kislev) 27. päivänä vuonna 1 eaa (juliaaninen vuosi) / 25.12. Matteuksen 2. luvun kuvauksen mukaisesti:

Kuva: Danielin Perinto 2017

Joulun Hanukan tähti, planeetta Jupiter joka oli n. 15 kuukautta aiemmin harvinaisessa konjuktiossa Leijonan päätähden kanssa kun samaan aikaan vaimo oli vaatetettu auringolla ja uudenkuun sirppi hänen jalkojensa alla, näkyi siis Beetlehemissä Jeshuan kodin yllä pystysuorassa linjassa muiden merkittävien taivaankappaleiden kanssa.

Emme tietysti voi olla 100% varmoja että idän vieraiden käynti Jeshuan luona tapahtui Hanukan kolmantena päivänä 1 eaa. Mutta historialliset, raamatulliset ja tähtitieteelliset todisteet ainakin viittaavat voimakkaasti siihen suuntaan että kyse oli Hanukka-juhlan ajasta ja olemme omasta puolestamme vakuuttuneita asiasta erityisesti ko. hämmästyttävän tähtitieteellisen todistuksen kautta.

Olemme kerta toisensa jälkeen tämän mahtavan astroprofeetallisen näytelmän edessä aivan yhtä ylen ihastuneita kuin itämaan tähtitieteilijät aikoinaan. Tähän voisi pilke silmäkulmassa todeta että olisihan tuo voinut tulla vähemmälläkin selväksi. Mutta ilmeisesti suuri Luojamme näkee parhaaksi välillä vääntää asiat rautalangasta erehtyväisille Maanpiirin tallaajille. Risto Heikkilä on kirjoittanut ettei Beetlehemin tähden tarvinnut olla kuin nuoli osoittamassa missä lapsi oli. Ironista mutta totta se mitä Beetlehemin taivaalla nähtiin tuona ihmeellisenä hanukkana oli todellakin ikäänkuin ”nuoli” sen kodin yllä josta Kuningas löytyi kuten olemme yllä olevassa kuvassa juurtajaksain todistaneet! Entistä ihastuttavammaksi asian tekee se että Hanukan kolmas päivä oli tuohon aikaan juutalaisilla perinteinen hanukka-lahjojen jakamispäivä ja ikäänkuin toinen ”lehtimajanjuhla”. Kuten tiedämme niin idän vieraatkin tulivat suureen juhlaan lahjoineen…

Jerusalemin temppeli ja idän astroprofeetat mielessä pitäen voiko hanukkaa viettäviltä puuttua ”kultaa, suitsuketta ja mirhaa”? Mihin joulua, roomalais-katolisen korvausteologian hedelmää oikein tarvitaan sillä Raamatun pyhissä kokoontumisten päivissä, Herra Jeshuan omissa juhlissa Hänen omillaan on jo kaikki todistus mikäli seurakunnan yhteisestä kokoontumisesta ja Herramme tekojen muistelusta puhutaan.

Kuten jo esitimme, Kronologisten evankeliumeiden (chronologicalgospels.com) sivuhuomautuksissa (s. 55-56) ehdotetaan että idän tähtitieteilijöiden mukanaan tuomat kalliit lahjat olisivat olleet varakkaan profeetta Danielin jo noin 500 vuotta aiemmin jumalallisessa johdatuksessa tähdissä ja Kirjoituksissa luvatulle Israelin Messiaalle varaama ”perintö” joka olisi sitten todennäköisesti kuohitun Danielin (jolla ei voinut olla omia jälkeläisiä mikäli Dan. 1:9 perusteella voidaan tehdä johtopäätös että Daniel olisi ollut kuohittu) opissa olleiden juutalaisten tähtitieteilijöiden saapumisen kautta mahdollistanut niin heidän pitkän (n. 2400 km) ja vaarallisen runsaasti resursseja vaatineen matkansa köyhän juutalaisperheen luo kuin tuon perheen pakomatkan Egyptiin juuri oikeaan aikaan verenhimoista Herodesta pakoon.

Olipa Daniel kuohittu tai ei niin hän ei todellakaan ollut ”kuiva puu” (Psalm 1:1-3, Jes. 56:3) vaan yksi merkittivimmistä Israelin profeetoista jonka ihmeellistä Perintöä meidät on kutsuttu jakamaan.

Danielin Perintö - Lopunajan seurakunnan astroprofeetallinen lisävarustus

Hanukka-vieraiden juuri oikeaan aikaan Jeshuan kotiin toimittama Danielin Perintö oli mahdollisesti niin arvokas että sillä olisi rahoitettu myöhemmin myös Messiaan julkista palvelutyötä. Miksi näin ei voisi olla sillä onko universumin Kuninkaalle mikään mahdotonta? Hän osaa järjestää tilanteet niin taivaassa kuin maassa sillä tavalla että kaikki tekijät loksahtavat täydellisesti kohdalleen oikeaan aikaan oikeassa paikassa - niin pelastushistorian suurimmissa käänteissä kuin tavallisen ihmisenkin raskaassa arjessa!

Lisäksi Raamatun aikana oli tapana laittaa heprealaiselle yljälle (sulhaselle) kultakruunu päähän, tuoksuttaa yljän hääpuku suitsukkeella ja vieläpä voidella hänet mirhalla (Donna Carick). Tämäkin ihastuttava yksityiskohta todistaa siitä että Danielin koulun pojat olivat siis kertakaikkisesti perillä heprealaisista taivaanmerkeistä ja Messias-profetioista ja siitä kenen tykö tulisivat ja mihin aikaan. ”Tähden” opastus vahvisti kaiken tämän. Danielin opetuslasten todistus sekä omiemme että satojentuhansien muidenkin Jumalan lasten kokemus osoittaa että Hänen yliluonnollinen johdatus tekee kolmiuloitteisesta maailmasta neliulotteisen kokemuksen.

Raamatun henkilöiden askelissa kulkeminenko ikävystyttävää touhua? Kokeilisit edes!

Beetlehemin lehtimajanjuhla ja Jerusalemin hanukka liittyvät jännittävällä profeetallisella tavalla yhteen paimenten tullessa kumartamaan keskuuteemme lehtimajoittunutta Elävää Sanaa (Joh. 1:14) syksyllä ”majojen” (hepr. sukkot) juhlana ja noin 15 kuukautta myöhemmin kaldealais-juutalaisten tähtitieteilijöiden saapuessa messiaanisine temppeli -ja häälahjoineen jo hieman varttuneemman pienen Kuninkaan luokse ”toisena lehtimajanjuhlana”, hanukkana.

Eikö meillä kaikilla Aabrahamin lapsilla ole tässä jos missä aihetta juhlia niin lehtimajanjuhlaa kuin hanukkaa Lunastajamme ja Kuninkaamme esikuvina sillä eihän niistä kuninkaallista Taivaan loistoa, ”kultaa, suitsuketta ja mirhaa” puutu! Tehtäisiinkö tästä yhdessä mahtava perinne sillä se perustuu täysin niin Jehovan Tooran ja Profeettojen kuin Hänen nimeämiensä tähtien ja orkestroimiensa harvinaislaatuisten pelastushistoriallisten taivaan merkkien messiaaniseen todistukseen?

Olisiko jo korkea aika jättää koko pakanalliseen auringonjumalan palvontaan perustuva joulu messiaanisen lehtimajanjuhlan ja hanukan varjoon ja luopua ihmisperinteistä ja -käskyistä kokonaan? Voiko Aabrahamilta lapsilta puuttua mitään joilla on Messiaan lehtimajanjuhla ja hanukka – todellinen Valon juhla kuten 1. vuosisadan juutalaisilla apostoleilla ja heidän juutalaisilla ja ”kreikkalaisilla” opetuslapsilla (Kol. 2:16-17)?

Tosiasiassa joululla (kreikkalainen sikauhri / Zeuksen syntymäpäivä ja vielä vanhempi babylonialaisen Nimrodin / Tammuksen syntymäpäivä) ja hanukalla (JHVH'n temppelin polttouhrialttarin puhdistaminen helleenivalloittajien sikauhrista ja alttarin uudelleenvihkiminen) ei ole mitään yhteistä sillä ne ovat toistensa totaalisia vastakohtia.

Lisäksi olisiko jonkinlaisten kaukaa saapuneiden salaperäinen pakavelhojen eli ts. muinaisten ”vapaamuurareiden” ryhmä ollut tervetullut hanukkaa viettävään aikansa tyypilliseen juutalaiseen kotiin vieläpä Israelin temppelin uudelleenvihkimisen muistojuhlana joka oli Jeshuan ajan juutalaisille ikäänkuin toinen ”lehtimajanjuhla”? Vapaamuurarit rakastavat Salomon temppeliä – kunhan siellä ei ole Israelin Pyhän läsnäoloa. Muurareille lankeemuksensa jälkeinen kovin erilainen kuningas Salomo haaremeineen päivineen on tulevan yhden maailmanuskonnon valhemessiaan esikuva. Siksi Psalmin 2 "Poika", Kulmakivi jonka rakentajat hylkäsivät oli niin aikansa kuin tämänkin päivän "masoneille" kompastukseksi.

Mistä tähtitieteilijät ymmärsivät tuoda Temppelin Kulmakivelle nimenomaan kuninkaallis-papillisia temppelilahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa? Rakentaja-muurarit jotka rakentavat ”toista Jeesusta” hylkäämällä Hänet jonka kautta taivaat ja maa ja kaikki mitä niissä on tehty ja joka on koko kosmoksen Kulmakiveksi ikuisesti asetettu.

Israelin temppeli ja sen pyhät menot olivat täynnä kullasta tehtyjä palvelusastioita, suitsuketta ja oletettavasti myös mirhaa jota käytettiin lääkitsemiseen sekä voiteena. Tähtitieteilijöiden lahjat olivat muinaisen Lähi-idän tyypillisiä kuninkaallis-papillisia lahjoja. Olisivatko he voineet mahdollisesti olla leeviläistä papillista sukua? Hurskaina Toora-juutalaisina idän astroprofeetat tiesivät ainakin hyvin mitä hanukaksi kannattaa Vanhurskauden Kuninkaalle tuoda. Temppelijuhlan parasta antia!

Kirjuri Esra ja Jerusalemin jälleenrakennusta johtanut Nehemia palasivat Jerusalemiin. Myös juutalaiset astroprofeetat saivat käydä mutkan tähteä seuratessaan Suuren Kuninkaan kaupungissa ennen Beetlehemiin ohjaamista. Astroprofeettojen päämies Daniel kuoli Babylonissa / Persiassa. Mutta Danielin Perintö elää yhä tänäkin päivänä - aikana jolloin uskon astroprofeetallista ulottuvuutta ollaan palauttamassa JHVH'n seurakunnan keskuuteen. Jos Tooran, Jumalan lain / käskyjen auktoriteetin palauttaminen lopunaikoina seurakunnan uskollisen jäännöksen keskuuteen on "Elian hengestä" (Mal. 4) niin ymmärryksen lisääntyminen astroprofetioista on luonnehdittu kuuluvan lopunaikojen "Danielin henkeen":

”Mutta sinä, Daniel, lukitse nämä sanat ja sinetöi tämä kirja lopun aikaan asti.
Monet sitä tutkivat, ja ymmärrys lisääntyy...
Mutta sinä, mene, siksi kunnes loppu tulee; ja lepää,
ja nouse osaasi päivien lopussa."” (Dan. 12:4, 13)

Perehdymme toisessa merkittävässä opetuksessamme (Astroprofetioita) enemmän selkeiden kuvien kautta taivaanmerkkien sanomaan pelastushistorian merkittävimpien tapahtumien, Messiaan neitseellisen syntymän ja sovituskuoleman aikana. Messiaaniset merkit auttavat sisäistämään nopeasti taivaan astroprofeetallisen kieliopin tämän pääopetuksemme lisäksi jossa olemme avanneet aiheen historiallisia taustoja sekä jo hieman käytäntöäkin.

P.S. Kaikkia tekstejämme saa jakaa vapaasti, mutta niitä ei saa mennä muuttamaan. Toivomme myös lähdeviittauksen merkintää esim. linkkinä tai lyhyenä mainintana. Meillä tai kellään muullakaan ei ole tekijänoikeutta Kuninkaan tähtiin.

Lähteet
Biblical Astronomy – A Voice Crying In The Heavens (DVD), Robert Scott Wadsworth, 1996

Chronological Gospels, Michael John Rood, Aviv Moon Publishing 2012

Raamattu (KR 1933/38)

Shem-Tob Matteus 1380 AD ja Eenokin kirja, Tuomas Levänen, apokryfikirjat.com

Stellarium.org/fi