maanantai 11. huhtikuuta 2016

Tähtien nimien historia - osa 1

"Hän (JHVH) on määrännyt tähtien luvun, hän kutsuu niitä kaikkia nimeltä." (Psalmi 147:4)

On aika käsitellä tähtien nimien merkitystä Jumalan tähtikuvioissa. Mazzarotista kiinnostuneilla saattaa olla paikoitellen aika värikkäitä käsityksiä siitä mihin tähtikuvioiden merkitykset perustuvat. Lisäksi ei ole ymmärrystä siitä mitkä tähtikuviot kuuluvat mazzarotin "kaanoniin" ja mitkä eivät. Siksi tahdomme kokeneempina auttaa. Alla otteemme Kauriin merkin dekaanien tähtien nimien antamista merkityksistä. Paneudumme syvemmin tähtien nimien historiaan osassa 2 joten pysy kuulolla!

Tähtikuvioiden kielioppi

Päinvastoin kuin yleensä uskotaan tai ajatellaan niin tähdistöjen tai tähtikuvioiden esikuvat tai tarinat eivät muodostu niissä olevien tähtien välille ”piirretyistä” viivoista. Kussakin tähdistössä olevat tähtien nimet antavat tähdistöjen kuville (jotka Luoja todennäköisesti alunperin antoi tähtien ja tähdistöjen nimien lisäksi) niiden merkitykset tähän tapaan:
  • tähtien nimet ovat sanoja
  • sanat muodostavat kertomuksen (tähdistön / kuvan jonka Jumala antoi)
  • kaikki kertomukset yhdessä muodostavat Messiaan Ilosanoman monelta kantilta "timantin sivujen" lailla

    -> koko auringonpolun (eläinradan) / messiaanisten tähdistöjen kertomus kaikkine 48 heprealaisine tähdistöineen
Tähdistöt ovat ikäänkuin kirjoja tai lukuja suuressa taivaallisessa Jumalan / Messiaan ja Hänen kansansa (Israel / seurakunta) pelastuskertomuksessa. E.W. Bullinger havainnollistaa lisää samankaltaista periaatetta selkeällä tavalla alan klassikkoteoksessaan Witness of the Stars (Kregel Classics). Jos selaat linkin takaa löytyvää sivua niin huomaat millä tavalla Bullinger on jakanut mazzarothin tähdistöt eli "kaanonin" ikäänkuin "kirjoihin", "päälukuihin" ja "alalukuihin" jne.

On hyvä syy uskoa, että Luoja antoi tähtien ja tähdistöjen nimien lisäksi myös tähdistöjen kuvat ikäänkuin tarkentamaan sanomaa.

Mutta mikäli jollakin tähdistöllä on vain kuva eikä sen tähdillä (esim. Oktantti, Mikroskooppi, Lentokala ja Pöytävuori) tiedetä olevan nimiä vaan tähdet on numeroitu kreikkalaisin aakkosin (esim. Alfa Volans, Beta Volans jne) kirkkauksiensa mukaisesti niin sellaisen tähdistön historiallinen ja raamatullinen totuusarvo on syytä asettaa kyseenalaiseksi. Voiko sellainen tähdistö kuulua Jumalan Mazzarotin ikivanhaan "kaanoniin"? Esim. Mikroskooppi ja Lentokala on "löydetty" (= keksitty inhimillisen mielikuvituksen avulla) vasta nykyajalla eikä niiden tähdillä ole nimiä! Joten on syytä epäillä etteivät ne ole Jumalan alussa asettamia.

Kahdentoista heprealaisen päätähtikuvion lisäksi jokaiseen kahteentoista tähtikuvioon kuuluu myös kolme lisäkuviota (dekaanit). Mazzarotin tähdistöjä on siis yhteensä 48 eikä 88 kuten länsimaisessa väärennöksessä joka syyllistyy "taivaan kaanoniin" lisäämiseen.

Heprealainen Dalaf

Otetaanpa esimerkki yhdestä Kauriin lisäkuviosta, Delfiinistä tai Kalasta.

Delfiinin / vedestä nousevan Kalan lisäkuvion merkitys on ”kuollut nousee jälleen” (lähde).

Tämä pieni, mutta hyvin tärkeä tähdistö on Messiaan ylösnousemuksen merkki yhdessä muiden sen yhteydessä olevien pienten lisäkuvioiden, Kotkan ja Nuolen, kanssa. Delfiini, Kotka ja Nuoli ovat yhdessä Kauriin emotähtikuvion lisäkuvioita.

Kauriin tähdistö merkitsee "sovituksen pukkia joka on uhrattu lunastettujen puolesta" (lähde). Tai Kauriin päätähden nimen mukaan "tulevaa uhria" (Deneb Al Gedi). Kauriin lisäkuvioihin kuuluu siis:

    1. Nuoli (Sham / Sagitta) -> "Jumalan ampuma nuoli"

    2. Kotka (Aquila) -> "Runneltu putoaa tai kaatuu"

    3. Delfiini (Dalaf / Delfinus) -> "Kuollut nousee jälleen"

Kuten huomaat Kauriin sekä sen lisäkuvioiden tähdillä on (Jumalan antamat ja ihmisen kääntämät) nimet jotka kertovat kärsivästä Messiaasta joka tulee nousemaan kuolleista Voittajana! Kauris uhrautuu puolestamme -> Jumala ampuu vihan Nuolensa Kotkaansa meidän syntiemme tähden. Mutta Kotka nousee jälleen Delfiinin lailla! Kauris lisäkuvioineen on vain yksi Jumalan kahdestatoista merkistä joten tutkittavaa Hänen antamissa tähtien nimissä kyllä riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!