lauantai 20. helmikuuta 2016

Tiede todistaa Jumalan ja ihmiskunnan pelastushistorian puolesta

Hyvää sapattia! Luojan ja luomisen pyhäpäivää. Tässä on kiehtova todistuspuheenvuoro Jumalan ja tieteen puolesta! Gerald Schroeder on ortodoksi-juutalainen tiedemies joka on kirjoittanut Jumalasta ja tieteestä useita kirjoja. Hän selittää videossa millä tavalla tiede todistaa Raamatun Jumalan ja luomisen puolesta NASA:n löytöjen perusteella.Sitten hieman pohdintaa. Toisinaan kuulee kysyttävän että jos Raamatun Jumala on loppujen lopuksi tämän kaiken takana jonka me maailmana tunnemme niin millä tavalla voidaan sitten osoittaa tieteellisesti myös se että Jumala loi maailman kuudessa kirjaimellisessa päivässä? Se on erinomainen kysymys joka ansaitsee erinomaisen vastauksen. Olemme jakaneet vastauksemme yhtä moneen osaan kuin langenneella lopullista lunastusta odottavalla ihmiskunnalla on vuosituhansia:
  1. Ensinnäkin missä Raamattu sanoo että Jumala loi kaiken (kts. seuraava kohta) kuudessa päivässä ja kyse olisi ollut 24 tunnin vuorokausista?

  2. Toiseksi onko Raamatun luomiskertomuksessa kyse koko ikivanhan universumin vai nuoremman kotigalaksimme sekä maapallon ja taivaan luomisesta? On huomioitava heprealaisen alkutekstin asiayhteys sekä sanat jotka todistavat luomiskertomuksen kertovan maapallon ja taivaan (ilmakehä) luomisesta eikä todellaakaan koko universumin luomisesta joka tapahtui huomattavasti aiemmin, jopa miljoonia ja ellei miljardeja vuosia aiemmin.

  3. Kolmanneksi Raamatussa ei sanota että koko universumi tai maapallo olisi luotu 6 000 vuotta sitten kuten yllä jo totesimme. Raamatun 6 000 vuotta ei todista maailmankaikkeuden tai maapallon iän vaan sen puolesta milloin Aadam ja Eeva lankesivat syntiin Eedenin puutarhassa. Nimittäin syntiinlankeemuksen seurauksena Jumala ajoi ihmisen pois puutarhasta maata viljelemään. Myös historian mukaan ensimmäiset maatalouskulttuurit syntyivät mesopotamiassa noin 6 000 vuotta sitten.
  4. Neljänneksi radiohiiliajoitusmenetelmän avulla tiede on vahvistanut maapallon iän olevan miljoonia vuosia. Joten Raamatun 6 000 vuotta ei voi tarkoittaa maapallon tai maailmankaikkeuden ikää vaan syntiinlangenneen ihmiskunnan historian pituutta sillä Aadam ja Eeva lankesivat syntiin noin 6 000 vuotta sitten. Tähtitiede / taivaanmerkit todistavat sen puolesta kuten Robert Wadsworth kiehtovasti opettaa tässä videossa.

  5. Viidenneksi entä sitten synnittömän ihmisen, Aadamin ja Eevan, puutarhassa olemisen pituus heidän luomisesta syntiinlankeemukseen asti? Mikään ei estä että se olisi voinut olla jopa miljoonia vuosia sillä eihän aikaa tunnettu Eedenin ikuisuudessa ja viattomuudessa sillä tavalla kuten langennut ihmiskunta on oppinut ajan tuntemaan noin 6 000 vuoden aikana. Tuhansien vuosien aikana myös kalenterit ovat saaneet syntynsä. Aika on siis yhtäkuin raamatullinen pelastushistoria. Aika on ihmiskunnan lunastamisen historia. Aika on ensimmäisten maatalouskulttuurien historia muinaisesta Mesopotamiasta (langenneen ihmisen karkoituksen paikasta) tähän päivään.

  6. Kuudenneksi aika on mazzarotin, raamatullisen tähtitieteen, historia sillä Jumala antoi lupauksensa vaimon siemenestä joka polkisi rikki käärmeen pään (1. Moos. 3:15) ihmiselle sen jälkeen kun ihminen lankesi noin 6 000 vuotta sitten. Tuo muinainen lupaus tai kertomus vaimon siemenestä alkaa Vaimosta, Neitsyen tähtimerkistä (kts. maailman vanhin tunnettu Denderan tähtikartta noin 2000 eaa), jonka sanoman keskuksessa on Lunastajan syntymä ja Käärmeen pään tallaaminen (Käärmeenkantaja ja Skorpioni)!
Kaikki mätsää täydellisesti. Joten ei kannata missään nimessä mennä väittämään ateisteille (kuten kreationistit usein tekevät) että maapallon ikä on noin 6 000 vuotta vanha. Älä käsitä väärin. Kreationistien perinteitä kumartelematon ajattelu ei todellakaan anna sijaa evoluutiolle (joka on epätieteellistä puppua sillä evoluutiota ei havaita luonnossa eikä labrassa) vaan yksinkertaisesti vapaalle ajattelulle ja oikeanlaiselle johdonmukaiselle Raamatun tulkinnalle luomakunnan ilmoituksen (tässä tapauksessa erityisesti tähtien) avulla joka ei kumartele ihmisten perinteitä olivatpa ne sitten uskonnollisia tai ideologisia vaan runttaa kaikki teologiat suoriksi missä ne ovat päässeet vääntymään kieroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!