maanantai 18. tammikuuta 2016

Jerusalemin temppelin väliverhon ja tähtien salaisuus

Mazzarotin salaisuus ratkeaa

Kuva: Israel Today

Noin 2 000 vuotta sitten aamun sarastaessa ja kirkkaan Kointähden vielä loistaessa hämärällä Jerusalemin taivaalla, Herran temppelissä kajahti ”Barkai!”,ברקאי, kutsu aloittaa pyhä palvelus. Leevin pojilla oli päivän työ edessä. Juutalaisten historiallisten lähteiden mukaan alkuperäinen valtavan kokoinen ja sormenpaksuinen temppelin väliverho ei ollut koristeltu kerubien (kerubim) kuvilla vaan auringolla, kuulla sekä tähdillä tai tähtikuvioilla (kokavim). Se miksi temppelin väliverhon koristeiden osalta Raamatun käännöksissä lukee jotain toista kuin väärentämättömässä alkutekstissä, johtuu Raamatun heprealaisten alkutekstien rabbiinisesta sensuurista 2. ja 3. vuosisadalla jaa. Väliverhossa ei ollut linnunrata, jokin epämääräinen kuva omasta kotigalaksistamme tai summittaisesti tähtiä siellä sun täällä, vaan kuten sanottua aurinko, kuu ja tuttuja eläinradan tähtikuviota jotka ovat oikeasti nähtävillä taivaalla ja joiden merkityksillä, kuvilla ja nimillä, on tuhansien vuosien pituinen historia .Tähtikuvioita (monikko) vastaava heprealainen sana on mazzarot, מַזָּרוֹת. Tähtien lisäksi sanalla voidaan tarkoittaa myös aurinkoa, kuuta ja aurinkokuntamme planeettoja. Koko taivaanjoukkoa eikä pelkästään tähtikuvioita.

Miksi rabbit harjoittivat sitten moista sensuuria vaikka kyseessä on juutalaisten omat Kirjoitukset?

Vastaus on se että Toora ja JHVH'n juhlat (3. Moos. 23) sekä temppelin väliverho ja tähdet ovat yhdessä papillis-kuninkaallisen Israelin Messiaan kaksiosaisen tulemuksen todistus. Luojan asettamilla auringolla, kuulla ja tähtikuvioilla ei ole alunperin mitään tekemistä astrologian kanssa vaan se on myöhempää pakanallista väärennöstä. Vain Jeshua Nasaretilainen täyttää Tooran juhlien ja eläinradan 12 tähtikuvion messiaaniset tunnusmerkit 100% ja se on monille yhä tänäkin päivänä kompastuskivenä Israelissa. Osa rabbeista on aina ymmärtänyt sen. Korruptoituneen Jeshuan aikaisen antileeviläisen papiston ja uskonnollisen neuvoston, ja itseasiassa Tooran vastaisen uskonnollis-poliittisen järjestelmän lailla, rabbit odottivat ja yhä tänäkin päivänä odottavat toisenlaista messiasta (Joh. 5:36-47)...

Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!