maanantai 21. joulukuuta 2015

Messias tecken i skyn: Hans födelse

Idag började vintersolståndet tiden (21-22 Dec) som Skaparen har gjort och som är en magnifik astronomiska fenomen. Men vad vintersolståndet tiden har att göra med födelsen av Messias? En av den pagan tradition har historiska samband med vintersolståndet tiden / jultiden, men en ännu större tecken på himlen att bevisa att den judiske Rättfärdig Kung föddes bara en annan tid.

Bibellärare Lars Enarson skriver:

"När föddes Messias?

De flesta bibellärare och teologer är överens om att Jeshua föddes någon gång kring Herrens högtider under hösten. Ett sätt att komma fram till den slutsatsen är att läsa om Johannes Döparens födelse i Lukas 1. Utifrån 1 Krönikeboken 24 kan man härleda när Johannes Döparens far Sakarja tjänstegjorde i Templet, eftersom han tillhörde Abijahs prästerliga avdelning. Vad vi också vet är att sex månader senare besökte ängeln Gabriel Maria (hennes riktiga hebreiska namn var Miriam) och hon blev havande genom den Helige Ande. Denna information pekar på den sjunde månaden på den judiska kalendern som tiden för Messias födelse.


Vi har också en del häpnadsväckande information från stjärnhimlens bilder som bekräftar detta. De vise männen hade sett judarnas konungs stjärna i östern och kommit till Jerusalem för att söka efter Honom. Dessutom talar Uppenbarelsebokens tolfte kapitel om ett tecken på himlen som är kopplat till Messias födelse.


Gud skapade stjärnorna, vilket inbegriper planeterna, att tjäna som tecken. "Gud sade: 'Varde på himlavalvet ljus som skiljer dagen från natten!" De skall vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år'" (1 Mos. 1:14)."...


Läsa mer i Himlen TV7 Facebook sida

Stöd Himlen TV7:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!