sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Zanaztozta

Kuningas-planeetta Zedek (kuva: Wikipedia)
Tästä lähtien käytämme niin Messiaasta kuin uskovistakin alkuperäisiä heprealaisia termejä. Emme rupea enää selittämään erikseen mitä ne tarkoittavat. Emme siis tule juurikaan käyttämään suomalaisia kreikkalaisperäisiä translitterointeja jotka eivät kerro eivätkä opeta yhtään mitään vaan ovat lähinnä latinaa ja lätinää. Samalla heprealaisten termien käyttäminen HaShem Jehovan ja HaShem Jeshuan lisäksi on hyvä tapa perehdyttää lukijoita heprean, Milleniumin / Kuningaskunnan kielen, alkeisiin ja Raamatun tuttuun perus-sanastoon jota päivittäin käytämme.

Tarkoitus ei ole hämmentää vaan auttaa lukijoita ymmärtämään syvemmin heprealaista ajattelua ja elämää. Mashiakin Elämää.  Sanoissa on valtaisa voima vaikuttaa valintoihimme, siihen miten elämme. Jos heprealaiset sanat tai Sana, Memra, saa tulla meissä lihaksi niin sehän on Hänen tuntemisensa päämäärä. Suomalaiset korvikesanat kuten "uskovat", "vanhurskaat" ym vievät ajatukset Roomaan ja kirkonpenkkiin sekä samalla kreikkalaiseen teologiaan josta kukaan ei ota selvää. ne vievät kauas Temppelivuorelta Jerusalemista.

Pakanalliset termit vesittävät. Ne etäännyttävät Memrasta, Elävästä Toorasta. Mutta heprealaiset termit vievät takaisin Aabrahamin maahan, Israeliin, Temppeliin - ja tähtiin!

Nimittäin monet heprealaisista Raamatun sanoista kuten melek, zedek, zemak, netzer jne löytyvät myös Elohimin antamien tähtien, planeettojen sekä muiden taivaankappaleiden nimistä ja Kirjoitusten Mashiak-profetioista. Zemak (oksa, vesa) löytyy viisi kertaa profeetoista mm. Jesaja 4:2, Jeremia 43:5, Jeremia 33:15, Sakarja 3:8 ja Sakarja 6:12. Neitsyen tähdistöllä (Bethula), on jo tuhansien vuosien ajan kuvattu olevan toisessa kädessään palmunoksa ja toisessa viisi oksaa tai viljantähkää. Bethula on ollut vuosituhansien ajan juutalaisille tärkein tähtimerkki.

Miksi?

Taivaan tähdissä ja heprealaisissa Kirjoituksissa on samoja sanoja ja nimiä. Miksiköhän tämäkin? Israelin profeetat tunsivat nämä sanat ja nimet sekä käyttivät niitä profetoidessaan mm. Netzerin ja Zemakin - Oikeamielisen Varvun (Virpi) ja Oksan tulemuksesta. Elohimin antamat tähtien nimet ovat tuhansia vuosia vanhempia kuin Kirjoitukset. Miksi nimiä käytetään juuri Mashiak-profetioissa? Taivas ja maa näyttävät julistavan samaa sanomaa. Elohimin kunniaa (Psalmi 19).

Heprealainen sanasto vie käsittämättömään läheisyyteen Abban kanssa - maasta taivaisiin. Niin yksinkertaista se on! Huomaat selvän eron itse jos perehdyt tuttuihin heprealaisiin perus-sanoihin ja otat niiden käyttämisen ajattelussasi ja koko elämässäsi tavaksi.

Anna Tooran sulautua sinuun ja lehtimajoittua jokaiseen soluusi neuroneista verihiutaleisiin asti! Tulet kokemaan sisäisen ylösnousemuksen uskonnollisuuden suosta!

Tämä voi tuntua aluksi hölmöltä metsä-suomalaisesta jurrikasta, mutta vapauden olemme mekin saavuttaneet. Onni tai heprean oppiminen ei ole yksi suuri asia vaan lukemattomia elämän pieniä asioita ja heprean perus-sanojen hulvatonta jokeltelua - oppimisen, oivaltamisen ja elämisen riemua!

Esim. Raamatussa uskovia kutsutaan vanhurskaiksi, zadokim. Heprealaiskirjeessä meille selitetään kuka on MelkiZedek. Hän on vanhurskauden eli oikeamielisyyden tai totuuden tekemisen (tooran noudattaminen) kuningas. Zedek ja zadokim kuuluvat siis yhteen ja ovat kuin Atara, taivaallisen Ylipapin kruunu tai turbaani Hänen kuninkaallisen papistonsa päässä.

Emme tahdo olla kristittyjä emmekä edes messiaanisia vaan Zadokim HaMelek Jehova. Siinä on särmää ja tulevaisen maailmanajan voimaa halleluJah! Sitten on myös tuo upea sana: melek (kuningas) yhdessä zedekin kanssa. Ja vieläkin upeampi on niiden combo: MelekZedek

Aabraham oli zadik. Jaakob oli zadik. Joosef oli zadik. Mooses oli zadik. Jeremia oli zadik. Daniel oli zadik. Jokhanan oli zadik. Jeshua on Zadik tai Zedek ja opetuslapset olivat zadokim. Olemme rakastuneet turbaaneistamme käppyräkenkiimme asti Zedekin nimeen! Eikä ihmekään sillä Zedek (Jupiter) on "Hänen tähtensä". Suosikkiplaneettamme.

Jumala ja Kristus-nimistä jo luovuimme lopullisesti sillä mitä tekemistä suomalais-ugrilais pakanallisella jumalla sekä kreikkalaiselta pantheonilta kotoisin olevalla krishtoksella on Raamatun Jehova Elohimin ja Mashiakin kanssa? Tulemme tarkentamaan myös muita asioita jatkossa. On aika palata kaikkeen totuuteen Jehovan käskyjen noudattamisen (pyhityksen) Hengessä eli tuttavallisemmin "Pyhässä Hengessä" joka on heprealainen Ruakh - Myötä Tuuli!

Sanasto ei ole suinkaan vähäisin sivumme vaan yksi tärkeimmistä. Jollekin siinä voi olla kaikki. Mitä muuta me tarvitsemme jos meillä on Jehovan ja Jeshuan nimi? Lisää sanastostamme täällä.

Lisätietoa "Jumalan" alkuperästä ja vähän muustakin täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!