lauantai 8. elokuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia 4: Useimmat tähtikuviot eivät muistuta esikuviaan. Mistä on kysymys?

Lisää kysymyksiä ja vastauksia

K: Useimmat tähtikuviot eivät muistuta esikuviaan. Mistä on kysymys?

Tämä on ehkäpä yksi tärkeimmistä ja parhaimmista kysymyksistä. Evoluutioterian mukaan ihmiset huomasivat jossain vaiheessa historiaa, että taivaan tähdet muodostavat erilaisia ”kuvioita”. Sitten hieman mielikuvitusta käyttämällä ihmiset näkivät kuvioissa erilaisia hahmoja. Evoluutioon perustuvan selitysmallin mukaan se olisi tähdistöjen esikuvien alkuperä.

Ensinnäkään evoluutioteoria (lajin kehittyminen toiseksi lajiksi miljoonien vuosien aikana) ei ole totta. Nimensä mukaisesti se on "teoria" eikä sitä ole voitu osoittaa toteen laboratorio-olosuhteissa eikä havaita luonnossa. Siinäpä selitys sille miksi evoluution satusedät keksivät kaikki ne "miljardit vuodet" sillä eihän kukaan voi matkata mijardeja vuosia taaksepäin historiaan toteamaan ettei evoluutiota tapahdu.

Joten evoluutioteoriaan uskominen on nimenomaan uskonvarainen asia. Ei tieteellinen tai tiedon keräämisen varainen asia sillä teoriaa ei edelleenkään ole voitu osoittaa toteen eikä koskaan tulla osoittamaan toteen, koska evoluutiota ei tapahdu labrassa tai luonnossa. Evoluutioteorian satu alkaa olemaan lopussa. Luoja on antamassa evoluutio-teorialle lopullista murskaavaa iskua raamatullisen heprealaisen tähtitieteen ennalleenasettamisen kautta.

"Vaimon siemen" eli tähdissä ja toorassa luvattu heprealainen Messias todella polkee siinäkin mielessä Skorpionin / Käärmeen päätä (1. Moos. 3:15 ) sillä evoluutio on yksi paholaisen suurimmista valheista. Raamatullinen tähtitiede eli Jumalan Sanan totuus taivaissa yhdessä Raamatun kanssa on voimakas ase evoluution valhetta vastaan.

Toiseksi mikään ei voisi olla kauempana totuudesta kuin inhimilliset kuvitteelliset teoriat tähdistöjen synnystä. Tähdistöjen esikuvien historia on tallennettuna tähtitieteessä, tähtien nimien sekä tähdistöjen esikuvien merkityksissä. Se on tuhansia vuosia vanhaa ylöskirjattua historiaa ja tieteellistä faktaa eikä teoriaa.


Nimittäin tähdistöjen esikuvilla esim. kuvalla oinaasta tai neitsyestä / naisesta ei ole mitään tekemistä niissä olevien tähtien muodostamilla ”kuvioilla” kuten evoluutioteoriaan uskovat väittävät. Esim. Oinaan tähdistössä on 4 tähteä:

Nimittäin tähdistöjen esikuvilla esim. kuvalla oinaasta tai neitsyestä / naisesta ei ole mitään tekemistä niissä olevien tähtien muodostamilla ”kuvioilla”.

Esim. Oinaan tähdistössä on 4 tähteä:
Oinaan tähtien välille muodostuu hieman oikeasta päästä kaartuva tai laskeva ”viiva”. Eihän viivasta saa villeimmänkään mielikuvituksen avulla yksityiskohtaista kuvaa kippurasarvisesta oinaasta. Joka vieläpä katkaisee toisella sorkallaan / jalallaan Kalojen siteet!

Entäpä sitten Neitsyt?

Bethulah - Neitsyen tähtimerkki (Stellarium v. 0.13.2)

Miten hieman vääristyneestä ”suorakulmiosta” saisi ylipäätään jonkinlaisen kuvan ihmishahmosta? Voihan tuossa nähdä "kaksi jalkaa" ja "kaksi käsivartta", mutta missä pää on? Toisinaan Neitsyen kuvio esitetään niin, että kaikkien tähtien välille on vedetty viivat. Viimeinenkin epätoivoinen mielikuva "raajoista" häviää sillä siten muodostuu kuva vinksahtaneesta "suorakulmiosta". Ja kuka päättää että kyse on naisesta ja vieläpä neitsyestä jolla on toisessa kädessään palmunoksa ja toisessa ohran tai vehnänlyhde tai viisi oksanvarpua (hepr. Zemak tai Netzer)?!

Neitsyen toisessa kädessä olevan viiden oksanvarvun kohdalla on Neitsyen kirkkain tähti, Spica tai alkuperäiseltä heprealaiselta nimeltään Zemak (hepr. "oksa / varpu"). Heprealaisessa Raamatussa zemak -sana esiintyy viisi kertaa:

Jesaja 4:2, Jeremia 43:5, Jeremia 33:15, Sakarja 3:8 ja Sakarja 6:12.

Viidessä oksassa voi nähdä tooran eli viisi Mooseksen kirjaa ja viisi evankeliumia: Matteus, Markus, Luukas, Johannes ja Ilmestyskirja. Tai viisi painoväriä: C (syaani), M (magenta), Y (keltainen) ja K (musta) + valkoinen (paperin väri). Kaikki painovärit tarvitaan jotta painettu kuva näkyisi koko syvyydessään / värikylläisyydessään. Samoin toora ja kaikki viisi evankeliumia tarvitaan jotta oppisimme tuntemaan Messiaan koko persoonan puhumattakaan profeetoista ja psalmeista sekä muista pyhistä heprealaisista Kirjoituksista.

JHVH'n toora sekä kaikki em. viisi profeettojen kohtaa ovat Messias-profetioita ja viisi evankeliumia niiden täyttymys! Viides evankeliumi eli Ilmestyskirja on täyttymäisillään meidän päivinämme eikä muista neljästäkään kaikki ole vielä täytetty esim. Matt. 24 ja Luuk. 21 liittyvät Messiaan paluun profetiat. Neitsyt on pääasiassa Messiaan tähdistö vaikka se on esikuva Israelin kansasta. Neitsyt Israel todistaa Messiaasta eikä itsestänsä. Siksi Neitsyt onkin niin suurenmoinen tähdistö!

Tähdistöjen esikuvat tai tarinat eivät muodostu niissä olevien tähtien välille ”piirretyistä” viivoista vaan kussakin tähdistössä olevien tähtien nimien antamista merkityksistä tähän tapaan:
  1. tähtien nimet ovat sanoja
  2. sanat muodostavat kertomuksen (tähdistön / kuvan)
  3. kaikki kertomukset yhdessä muodostavat Messiaan Ilosanoman monelta kantilta "timantin sivujen" lailla -> koko eläinradan kertomus kaikkine 48 heprealaisine tähdistöineen
Tähdistöt ovat ikäänkuin kirjoja tai lukuja suuressa taivaallisessa Jumalan / Messiaan ja Hänen kansansa (Israel / seurakunta) pelastuskertomuksessa.

Siinäpä lyhyt perehdytys tähdistöjen perus-kielioppiin. JHVH-Luoja ja Israelin Jumala, on Nero ja ehdottomasti universumin paras Rakastaja, Kirjailija, Elokuvaohjaaja, Käsikirjoittaja, Tarinankertoja,Taiteilija ja Tiedemies!

Raamattu on totta myös eläinradan esikuvissa sekä myös toiseen suuntaan. Jumala on Rakkaus ja Hänellä on hyvät aivoitukset maailmaa kohtaan. Baabelin Nimrod, Buddha, paavi, islamin Mahdi, Luke Skywalker, Spock tai kuka muu tahansa "Vapahtaja-ehdokas" ei ole Ainoa Toivomme vaan maailmankaikkeuden Luoja.

"Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät. (Hepr. 11:6)

K: Jos raamatullinen tähtitiede on totta niin miksi Raamatussa ei ole siitä erikseen oppia tai kirjaa?

Kyllä on vaikka pikaisesti ajatellen siltä ei välttämättä näyttäisikään. Aihe vaatiikin perusteellista Raamatun heprealaisen asiayhteyden sekä heprealaisen kalenterin, historian sekä tähtitieteen tuntemusta.

Näiden asioiden ymmärtämisen kautta tulee ymmärtämään myös sen, että oikeastaan koko Raamattu on yhtä suurta opetusta tähtien sekä myös auringon ja kuun merkityksestä Jumalan pelastus-suunnitelman opettajina ja profeettoina. Luojan kalenteri, joka muodostuu auringon, kuun ja tähtien (eläinradan tähdistöjen) kierrosta kulkee kautta läpi koko Raamatun ja raamatullisten Herran juhlien.

Olisi yhtä mahdotonta poistaa Raamatusta Luojan kalenteria ja oppia tähdistöistä Ilosanoman julistajina (mazzarot) kuin hiivaa taikinasta! Luojan kalenteri ja tähdistöt (mazzarot) ovat yhdessä profetian henki ja Messiaan todistus.

Sillä Jeshuan (Jeesus) todistus on profetian henki." (Ilm. 19:10).

Heprean sana, mazzarot (מַזָּרוֹת), tarkoittaa tähdistöjä. Sana esiintyy vain kerran Raamatussa, Jobin kirjassa 38:31-32. Vaikka sana esiintyy vain kerran niin mazzarotin idea on kaikkialla Raamatussa sen kannesta kanteen. Raamattu ei sinänsä riitä vaan on nostettava katse taivaisiin ja opeteltava tähtien nimet kuten Aabraham teki (1. Moos. 15:5).

Ei Aabrahamillakaan ollut Raamattua kirjallisessa muodossa sillä Raamattua ei vielä oltu kirjoitettu sanaakaan. Aabrahamin ja muiden hänen aikalaistensa "Raamattu" oli tähtien nimissä. Miten muuten Jumala olisi kehoittanut häntä lukemaan tai luettelemaan tähtien nimet kuten 1. Moos. 15:5 oleva heprealaisen alkutekstin sana, safer (סְפֹר), antaa ymmärtää. Sanakirjan mukaan safer tarkoittaa kirjoittamista, ylöskirjaamista tai kartoittamista eikä pelkästään matemaattista luettelemista tai laskemista tyyliin 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 jne (The Gospel in the Stars, Rabbi Ken Gibbs).

Emmehän me kykene tutkimaan esim. solujenkaan tai muun luomakunnan ilmoitusta pelkällä Raamatulla vaan siihen tarvitaan mikroskooppia ym työkaluja! Jos Raamatusta puhutaan niin erityisesti Ilmestyskirjan esikuvat kuten karitsa (Oinas), leijona, lohikäärme, vaimo (Neitsyt) jne ovat selkeä osoitus heprealaisista tähdistöistä Raamatussa.

Aina luomiskertomuksesta alkaen tähtien nimissä / tähdistöissä olevat Messias-profetiat tai Messiaan tunnusmerkit tulevat esiin joko suoraan tai rivien välistä aina Ilmestyskirjan viimeisiin sanoihin saakka. Esim. heprealaista Ilmestyskirjaa ja sen heprealaisia esikuvia on hyvin vaikeaa ymmärtää ilman Raamatun heprealaisen asiayhteyden tuntemusta sekä heprealaisen tähtitieteen sekä heprealaisen kalenterin, temppelipalveluksen sekä heprealaisten juhla-aikojen tuntemusta.

Siksi Ilmestyskirja ei ole ollut kreikkalais-roomalaisessa kristinuskossa yleisesti ottaen kovinkaan suuressa suosiossa. Lähinnä "asiaan perehtyneet" eskatologit ja "koulutetut" Raamatuntutkijat ovat tutkineet Ilmestyskirjaa. Ei tavalliset "rivi-kristityt".

Mutta tavallisilla uskovillakin on mahdollisuus ymmärtää Ilmestyskirjaa tähdistöjen esikuvien kautta.
Ilmestyskirjasta tulee yksi Raamatun helpoimmin ymmärrettävistä ja upeimmista profeetallisista kirjoista heprealaisen eläinradan esikuvallisen kertomuksen sekä juhla-aikojen ja temppelin merkityksen ymmärtämisen kautta. Kaikki kolme ovat yhdessä Messiaan todistus.

Heprealaiset tähtien nimet ja tähdistöt ovat ilosanoma heprealaisesta Messiaasta. Tämä  Ilosanoma huipentuu Raamatun viimeiseen kirjaan, Ilmestyskirjaan. Ilmestyskirja on samalla JHVH-Jumalan selkein opetus Raamatussa mazzarotin tähdistöistä.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!