keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia 2: Raamatullisen tähtitieteen ja astrologian ero?

Lisää kysymyksiä ja vastauksia

K: Onko raamatullisen tähtitieteen kautta liian suuri kynnys lipsahtaa astrologiaan?

Ei missään nimessä. Asia on aivan päinvastoin. Oppi Messiaan Ilosanomasta tähdissä (Gospel in the stars) osoittaa niin astrologisen maailmankuvan kuin koko astrologian ja jopa kaikki uskonnot perättömiksi totuuden ja valheen sekoitukseksi. Jos joku yrittää yhdistää astrologian ja raamatullisen tähtitieteen niin hän ei ole syystä tai toisesta ymmärtänyt Luojan tarkoitusperiä ja suojelevia käskyjä ja kieltoja liittyen astrologian harjoittamiseen.

Tuon kaltaisessa tilanteessa on päädytty joko Raamatun tai taivaallisen eläinradan ilmoituksen väärään tulkintaan. Aivan samoin Raamatun kirjallista ilmoitustakin on yritetty sovittaa mm. hindulaisen jälleensyntymisopin, joogan, joulun, homoseksuaalisuuden ym maailmallisten ja epäraamatullisten oppien, perinteiden ja tapojen kanssa. Mutta se on sula mahdottomuus!

”Ja kun hän (Pyhä Henki) tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion: synnin, koska he eivät usko minuun (Jeshua / Jeesus); vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe; ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu..” (Joh. 16:8-11)
Pyhä Henki osoittaa todeksi eläinradan Ilosanoman kautta kaiken Messiaan Jeshuan edellämainitseman. Eli oikeastaan sen, että Raamattu on totta ja Jumalan ilmoitus ihmiskunnalle. Sama pätee toiseenkiin suuntaan. Mitä enemmän taivaalliseen Jumalan ilmoitukseen ja Raamatun heprealaisiin kirjoituksiin perehtyy niin sitä enemmän Jumalaan rakastuu ja sitä vähemmän maailma himoineen houkuttaa. Jumalan Sana niin ”taivaissa kuin maan päällä” pitää meidät erossa kaikesta synnistä (mkl astrologia) jos ojentaudumme sen mukaan.

Toiseksi eläinradan tähdistöjen ”käärmeet” kuin myös ”leijona”, ”oinas”, ”neitsyt” ym hahmot perustuvat Jumalan nimeämien tähtien nimien profeetallisiin merkityksiin. Jokainen tähdistö kertoo jonkin puolen Messiaan ilosanomasta sekä Messiaan vastustajasta / vihollisesta, paholaisesta tai käärmeestä.

Onhan Raamatussakin ”käärmeitä, perkeleitä ja skorpioneja” eli eläinradan kertomuksen pahiksia. Mutta toisaalta myös ”leijonia, oinaita ja neitsyitä”, eläinradan hyviksiä! Siitä erityisesti Ilmestyskirjan (tähtitieteelliset) esikuvat eli Karitsa (Oinas), Leijona, Vaimo (Neitsyt), Lohikäärme, Peto jne ovat selkein opetus. Jumalan taivaallinen ilmoitus ja Raamatun kirjallinen ilmoitus käyvät 100% käsi kädessä niin pahisten kuin hyvistenkin osalta.

Muinaiset pakanauskonnot -ja kulttuurit ovat tehneet eläinradan kertomuksista eli tähdistöistä taruolentoja ja epäjumalia joita he palvoivat (ja palvovat). Eihän Raamatun ilmoitustakaan tulisi palvoa vaan Ilmoittajaa, Jumalaa. Tähdistöt sekä muut taivaankappaleet kuten Aurinko, Kuu ja planeet ovat Jumalan esikuvallista ilmoitusta / tarinaa. Ei jumalia.

”Taivaat julistavat Jumalan kunniaa...” (Psalmi 19:1)

Lisää kysymyksiä ja vastauksia 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!