perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannuksen aurinko

Loppukevään laskevan auringon valo heittää valopatsaan pilviin


Sori...ei ole tapanamme alkaa ruotimaan näitä pakanuuksia, mutta oli ihan pakko riipaista muutama sana aiheesta. Emme voineet vastustaa ha ha! :) Ja tulihan sitä hellettäkin tai ainakin hieman lämpimämpää kun taivaan Iskältä sitä mekin tilasimme. Alkoi jatkuva sade ja kylmyys riittämään.

No niin aloitetaanpa. Kuulit aivan oikein: "jussina" palvotaan aurinkoa. Eikä ainoastaan "oteta" (no tosin sitäkin suurin osa jussin viettäjistä harrastaa) vaan palvotaan aurinkoa vuodattamalla sille ikivanhaan tapaan juomauhreja (viinat ja kaljat) ja eläinuhreja modernissa pakkauksessa (makkarat sun muut silavaiset käristeiset).

Alttarit (grillit ja kokot) roihuavat kuin ennenmuinoin konsanaan ja ilmassa leijuu muinaisten pakanoiden versio "suloisesta tuoksusta" eli sianrasvan katku. Eikä tästäkään keskikesän "baalittamisesta" vihreää puutakaan puutu joka on tällä kerralla kuusen sijaan alkukesän vihanta koivu.

Puhumattakaan monenkirjavasta taikauskosta ja lukemattomista muista uskomuksista joita juhannukseen liitetään. Se kaikki kuuluu sellaisen ihmisen yleisuskonnollisuuteen joka ei vielä tunne elävää taivaan ja maan Luojaa, Raamatun Jumalaa.

Kokot roihuavat tänä yönä antiikin roomalaisten "voittamalle auringolle" joka kellistelee korkeimmillaan koko vuoteen taivaalla läpi koko yöttömän yön.

Tähtitieteellisesti tätä ilmiötä sanotaan kesäpäivänseisaukseksi. Kyllä mekin Danielin Perinnössä tämän ihastuttavan ilmiön huomioimme ja huomaamme, mutta emme tee siitä uskontoa kuten huomattava enemmistö suomalaisista.

Tästä Luojan tekemästä ja asettamasta taivaanlaista -ja kappaleesta muinaiset pakanat sitten tekivät uskonnon kuten talvipäivänseisauksestakin (joulu) sekä kevät -ja syyspäiväntasauksistakin. He alkoivat palvomaan aurinkoa sen Luojan sijasta. Koko auringonkierto ja siihen perustuva babylonialais-roomalainen moderni pakana-kristillinen gregoriaaninen länsimainen kalenteri on läpeensä uskonnollinen.

Sunnuntaiden  ja perjantaiden sekä tammikuiden ja joulukuiden seuraaminen on tuhansia vuosia vanhan auringonpojankultin uskonnon harjoittamista "päivitettynä" roomalais-katolisena versiona.

Tietämättömyyden tähden sitä ei osata tai haluta sellaisena nähdä.

Kotiemme ja työpaikkojemme almanakasta ei saa uskonnotonta siviili-kalenteria kirveelläkään. Jussit ja joulut eivät ole "suomalaista kulttuuria" tai "yleis-sivistystä" vaan muinaisen kaksoisvirran maan virallisen uskonnon harjoittamista modernilla tavalla olipa sitten kyse ei-kristillisistä tai kristillisistä juhlallisuuksista.

Pakanallinen aurinkokalenteri, Babylonian hedelmällisyyskultti, Tammus, Rooman uskonto, Mithra, keisari Konstantinus, Nikean kirkolliskokous ja korvausteologia, katolinen kirkko ja paavi Gregorius.

Siinä osuvia hakusanoja jos kiinnostaa tietää lisää.

Muinainen pakanallinen auringonpalvonta ei ole tästä maailmasta hävinnyt yhtään mihinkään. Se on muuttanut vain nimeään ja muotoaan samalla joidenkin uskotellessa itselleen ettei jusseissa ja jouluissa olisi muka kysymys uskonnon harjoittamisesta. Kyllä on ja vieläpä sen vanhimmassa muodossa.

"Uskonnoton joulu" tai "uskonnoton" juhannus" ovat sula mahdottomuus ja itseristiriita sillä nämä juhlat ovat syntyneet maailman vanhimman uskonnon eli yleismaailmallisen auringonjumalanpalvonnan myötä muinaisessa maailmassa n. 4500 vuotta sitten. Ei silloin jussia vietetty eikä jouluakaan joulun nimellä tunnettu, mutta "pyhäpäivien" tekeminen auringonkierron ääripäistä seisauksineen ja tasauksineen ovat myös baabelilaisittain ja mesopotamialaisittain aivan samat.

Tehkääpä siis hyvät ihmiset arkitiedettä ja tarkistakaapa asia vaikka historiasta ja älkääkä epäröikö avata Raamattuakaan. Sanassa on yliluonnollista Jumalan viisautta ja nettikin on muuta jännää oheistietoa pullollaan. Jos tahdot tulla tuntemaan Totuuden niin näillä asioilla pitäisi olla sinulle merkitystä. Muussa tapauksessa voit vaikka lopettaa lukemisen.

Kunnioitamme sinua Totuudessa mitä sitten tämän kirjoituksen perusteella ajatteletkin.

Mutta se pakanuudesta. Kokemuksiemme mukaan hädin tuskin enää muistaakaan että on olemassa
joku jussi (vaikka olemme sitä tässä ruotineet) jos on saanut maistaa tulevan maailman hyvyyttä Jumalan pyhien juhlien kautta (3. Moos. 23). Mikäs tässä JHVH'a kiittäessä ja ylistäessä kun Suomen suvikin on kauneimmillaan.

Siispä hyvää Jumalan sapattia ja 4. raamatullista heprealaista uuttakuuta!

Näitä Luojan pyhiä juhla-aikoja vielä koko maailma tulee viettämään ikuisesti vailla muistoakaan jusseista ja jouluista yms joista Jerusalemin Messias taivaasta palatessaan tekee lopun koko maailmassa.

"Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra (JHVH), niin pysyy teidän (uskovat) siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." (Jes. 66:22-23)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!