perjantai 3. huhtikuuta 2015

Mikä oli Golgatan pimeys?


"Ja kuudennella hetkellä (kl 12) tuli pimeys yli kaiken maan, ja sitä kesti
hamaan yhdeksänteen (kl 15) hetkeen." (Mark. 15:33)
No niin kirjoitetaanpa Pesakista lisää myöhemmin. Jokatapauksessa Pesakina ovenpieluksensa karitsan verellä sivellyt Israel vapautettiin Egyptistä. Noin 1500 myöhemmin Pesakina Jumalan Karitsa vuodatti verensä jotta meillä rauha olisi (Jesaja 53).

Kummallakin kerralla maan peitti pimeys. Tutkimme nyt mikä oli Golgatan pimeys.

a) Auringonpimennys?
b) Myrskyinen pilvinen sää?
c) Tavallista pidempi yliluonnollinen täydellisen auringonpimennyksen vaihe?
d) Yliluonnollinen pimeys?

Herää kysymys onko tällaisia asioita edes sopivaa tai edes tarpeen pohtia Herramme kärsimyksen edessä? Kuva pysäyttää kysymään tätä myös itseltämme. Toisaalta Raamatussa ei ole yhtään turhaa sanaa joten jatketaanpa. Kaikki pienimmätkin Lain piirrot on tarkoitettu tutkittavaksi jotta oppisimme tuntemaan Jumalaa paremmin.

Tämä tutkimus Golgatan pimeydestä ym asiaan liittyvistä seikoista on tarkoitus ”kerskata Jeshuan rististä” tähtitieteellisestä näkökulmasta.

Muut auringonpimennykseen liittyvät vaihtoehdot voi selittää pois tähtitieteen avulla. Pimennyksen aikana oli myrskyisää ja pilvistä. Se on selvää salamoinnin ja ukkosen takia. Mutta emme näe että sekään olisi yksinään ollut syy pimeyteen sillä myös maakin järisi.

Kannatamme siis vaihtoehtoa d) eli yliluonnollista pimeyttä.

Kolmen tunnin pimeys Jeshuan (Jeesus) antaessa henkensä ei voi tarkoittaa ainakaan auringonpimennystä (myöh. AP). AP:n täysi vaihe, (kts. video) jolloin maisema pimenee ja jopa tähdet voidaan nähdä taivaalla, voi kestää vain muutaman minuutin.
Täydellisen auringonpimennyksen vaihe Fäärsaarilla kevätpäiväntasauksena 20.3.2015
Kuvaa ei ole muokattu vaan se on tarkka planetaario-ohjelman (Stellarium.org) matemaattinen simulaatio 20.3.2015 Fäärsaarilla näkyneestä täydellisestä auringonpimennyksestä. Kuten huomaat niin tähdet ja planeetat (=mazzarothin rakkaustarina), näkyvät ”keskellä kirkasta päivää”!

Lisäksi tästä AP:stä teki harvinaisen sen, että planeetat Venus (Nogah), Mars (Adom) ja Merkurius (Kowkab) olivat ryhmittyneet lähes täydellisesti vaakasuoraan linjaan toisiinsa ja aurinkoon nähden.

Käsittelemme tämän AP:n harvinaislaatuisuutta myöhemmin.

Stellariumilla voi tehdä "aikamatkan" historiaan tai tulevaisuuteen yhdestä minuutista jopa tuhansiin vuosiin. Taivaankappaleet noudattavat niille asetettuja lakeja matemaattisen tarkasti Luojan säätämyksellä (Psalmi 148:3, 6). Siksi nuo liikkeet voidaan myös simuloida matemaattisesti. Ohjelmalla voit tarkkailla esim. miltä taivaat näyttivät vaikkapa Jerusalemiin aasilla ratsastamisen tai ristiinnaulitsemisen aikaan tai minä päivänä tahansa missä päin maailmaa tahansa ja millä kellonlyömällä tahansa. Suosittelemme lataamaan ko. ilmaisen ohjelman työkaluksi blogimme ja kirjoitustemme tutkimisen ohessa. Tulet ihastumaan siihen!

Sattumia taivaankappaleiden liikkeissä ei ole vaan Luojamme täsmällistä matemaattista ajoitusta jolla on jokin sanoma ennenkaikkea Jumalan kansalle ja koko maailmalle Raamatun pelastushistorian näkökulmasta. Ajatus voi tuntua aluksi oudolta, koska astrologia on varastanut nämä Luojan ilmoituksen taivaalliset työkalut ja tehnyt niistä "ihmisen merkkejä" ajamaan vastustajan (haSatan) tarkoitusperiä.

Mutta eläinradan 12 tutusta tähdistöstä vain yksi ainoa merkki eli vaivaiset 8% liittyy paholaiseen. Skorpionin (Akrab) tähdistö. Luoja siis antoi lähinnä säälistä ja käytännön pakosta myös vastustajalleen merkin eläinradassa jotta 1. Moos. 3:15 sanoma "vainosta vaimon siemenen ja käärmeen siemenen välillä" olisi kokonainen.

Tuon skorpparin pää murskattiin Golgatalla!

Verikuut 2014-2015
Heprealainen eläinrata on maalattu Jumalan Karitsan (Kauris ja Oinas) sovitusverellä kuin israelilaisten ovenpielet 3500 vuotta sitten Egyptissä. Mazzaroth kerskaa Jesaja 53:sta ja Jesaja 53 mazzarothista.

Tämä universumin vanhin ja suurin Rakkaustarina saa meidät Danielin perinnössä yhä uudestaan ja uudestaan kyyneliin. Asian ihmeellisyyttä korostaa tänä vuonna huomisen päivän (4.4.) "verikuu" eli kuunpimennys pesakin / happamattoman leivän juhlan aattona. Juhla alkaa su -iltana 5.4.

Esim. Yhdysvalloissa Salt Lake Cityssä kuunpimennys näkyy tällä kerralla. Suomessa pesakin / Happamattoman leivän juhlan aaton verikuu pimenee taivaanrannan takana ja vieläpä keskellä kirkasta päivää n. kl 13 alkaen. Eli sitä ei voida nähdä. Oikeastaan koko "pimennyksen" termi tulisi laittaa uuteen uskoon. Kyse ei ole kuun ”pimennyksestä” vaan pikemminkin kuun hämärtymisestä kun maapallon varjo hämärtää kirkkaan täysikuun pinnan punertavalla varjollaan. Punertavan kuun voi vielä erottaa taivaalta. Kuu ei "häviä" tumman taivaan pimeyteen.

Miksi juuri punertava varjo?

Jälleen kerran on aihetta pysähtyä pohtimaan miksi maapallon varjon tähden hämärtyvä tai pimenevä kuun pinta on nimenomaan veriruskea ja vieläpä tänä vuonna about pesakin aikoihin (kuten edellisenäkin vuonna). Juuri sinä heprealaisena pyhäpäivänä jolloin uhrilammas teurastettiin Jerusalemin temppelissä leeviläisen ylipapin huutaessa ”se on täytetty!”

Samaan viimeiseen hengenvetoon myös taivaallinen Ylipappi MelekZedek ja Karitsa SeHaElohim huusi ristillä ”Se on täytetty!”. Ja kallisti päänsä.

Ja tämä kaikki tapahtui Kauriin tähdistön alla jonka päätähden välittömässä läheisyydessä kuningas-planeetta Zedek (Jupiter), oli neljää päivää aiemmin Aviv (Nisan) kuun 10. päivänä ”majaillut”. Tuona päivänä muinaisessa Israelissa oli tapana valita Pesak-lammas Tooran säädöksen mukaisesti (2. Moos. 12:3-7).

Tiellä ken vaeltaa ken aasilla ratsastaa...
(tapahtuneen päivämäärä korjattu oikeaksi 28.4. -> 24.4. 3 jaa)
Laittaa todella hiljaiseksi tämä taivaan ja maan profeetallinen todistus Jesajan 53. luvun kärsivästä Herran palvelijasta. Juuri tällä tavalla kuvineen päivineen me tulemme tutkimaan lisää muita Messiaan tunnusmerkkejä niin "taivaissa kuin maan päällä".

Seuraavan syksyn ja samalla viimeisen ”blood moon tetradin” kuunpimennyksen voi nähdä Jerusalemin hämärällä aamutaivaalla. Suomi on samalla leveyspiirilllä Israelin kanssa. Olemme myös Danielin perinnössä laittaneet lehtimajanjuhlaisen kuunpimennyksen päivämäärän (28.9.2015) tarkasti muistiin. Luvassa on tavallista aikaisempi herätys kl 4.00. Mutta harvinaisen taivaallisen merkin tarkasteleminen motivoi kummasti heräämään :)

”Kristillistetyt” roomalaiset perinteet / väärennökset liittyen Kristuksen kärsimykseen aina aasin päällä ratsastamisesta alkaen eivät mätsää Luojan taivaallisen kellon kanssa. Kuten olemme jo huomanneet niin heprealaiset Raamatun perinteet joiden koneisto on aurinko, kuu ja tähdet (tähdistöt) mätsäävät sanoinkuvaamattoman mahtavalla ja tarkalla tavalla. Yhdessä Herran pyhät juhlat ja pyhä mazzaroth ovat 1. Moos. 1:14 ilmoitettu Luojan profeetallinen kello.

Jumalan Sana ja taivaankappaleiden matikka ovat yhdessä Messiaan todistus.

Kalenteri-kysymyksestä
JHVH-Luoja, seurakunnan Herra, yrittää viestittää näiden todella harvinaisten taivaan merkkien kautta lopunajan seurakunnalleen ympäri maailmaa, että on jo korkea aika palata Rooman / Vatikaanin eksytyksestä (”kristillisestä” aurinko-kalenterista ”kristillistettyine” auringonjumalanjuhlineen päivineen) takaisin Herran luo Jerusalemiin heprealaisen kalenterin Herran juhlineen päivineen.

Ei edes moderni juutalainen kalenteri auta tuomaan ketää kotiin. Noin 350 vuotta Messiaan tulemuksen jälkeen Hillel II:n säädöksellä voimaan asetettu kalenteri ei voi olla se alkuperäinen heprealainen kalenteri jota heprealainen Messias, heprealainen kansa sekä temppelin papistokin seurasivat aikanaan.

Siten moderni juutalainen kalenteri ei voi olla Messiaan todistuskaan.

Laki ja Herran Sana kalentereineen päivineen eivät ole koskaan lähteneet paavin istuimelta Roomasta / Vatikaanista vaan JHVH'n istuimelta Jerusalemista (Jesaja 2). Samaa periaatetta voi soveltaa myös Israelin ”päärabbin istuimeen”. Itseasiassa Jeshua on Päärabbimme ja ainoa oikea Rabbimme. Ei jokin ortodoksijuutalaisista oppineista.

Tulemme käsittelemään kalenteri-kysymystäkin perinjuurin.

Se oli yliluonnollinen pimeys
Palataanpa takaisin Golgatalle. Jos pysymme perinteisessä heprealaisessa ajanlaskussa (oli se sitten muinainen Jerusalemin temppelikalenteri tai moderni juutalainen kalenteri) niin Jeshuan ristiinnaulitsemisen aikaan oli Pesakin (heprealaisen Aviv / Nisan -kuun 14. päivän) täysikuu. Siitä temppelikalenteri ja moderni juutalainen kalenteri ovat yhtä mieltä.

Klikkaa suuremmaksi
AP ei voi koskaan tapahtua täysikuun aikaan koska kuu on silloin maapallon takana. Silloin voi tapahtua kuunpimennys. Kuvan mukaan tähtitieteellisesti AP:ssä kuu on maapallon ja auringon välissä - ei maan takana. AP voi tapahtua ainoastaan pimeän kuun / uudenkuun aikaan jolloin kuu on maan ja auringon välissä.

Joten "täysikuu on raamatullisen kuun alku" -kalenterikanditaatin tukijoiden selitykset auringonpimennyksen aiheuttamasta ristiinnaulitsemisen pimeydestä voi unohtaa. Ei auringonpimennyksen täysi vaihe kestä kolmea tuntia vaan muutaman minuutin.


On siis olemassa useita erilaisia toisistaan poikkeavia ja osittain toistensa kanssa yhteneväisiä ”heprealaisia kalenteri-kandeja”.

Samoin voidaan kysyä mikä muu mahdollisesti mättää tässä kalenterikandidaatissa, joka ei täytä "auringon, kuun ja tähtien" (1. Moos. 1:14) raamatullisia ja tähtitieteellisiä kriteerejä. Luonnolliset Jumalan asettamat tähtitieteelliset lait osoittavat jälleen kerran mahtavalla tavalla kuinka asiat Raamatussa todellisesti tapahtuivat Jumalan yliluonnollisuutta unohtamatta.

Ajattele kuinka pyhä ja romanttinen Jumala on seurakunnalleen jolle Hän näyttää taivaallisia merkkejään kirkastaakseen ennenkaikkea Vapahtajamme ristiä / sovitustyötä, ”morsiamenhintaa”. Kuinka ylen kallis tuon pyhän liiton uudistamisen hinta Israelin 12 heimon, Juudan ja Efraimin, sovittamisen ja pelastamisen tähden onkaan (Jer. 31:31)!

Lopuksi
Aurinkokuntamme auringon, maapallon ja kuun tähtitieteellinen "kolmiyhteys" on ainoaa laatuaan koko universumissa. Missään muussa tuhansista miljardeista galakseista ei ole jotain tällaista. Ei voi olla sillä aurinko, kuu ja tähdet ovat asetettu syntiinlangenneelle ihmiskunnalle tai Liiton rikkoneille Israelin karkotetuille Luojan merkeiksi (1. Moos. 1:14) osoittamaan Hänen (juhla)aikoja, (pyhä)päiviä ja (riemu)vuosia. Kaikki nuo liittyvät Raamatun pelastushistoriaan ihmisen syntiinlankeemuksesta alkaen.

Mazzarothin taivaallinen "Pesak haggada" eli kertomus lunastuksesta huipentuu Jerusalemin uudelleenrakentamiseen sekä Israelin karkoitettujen parantamiseen ja takaisinkokoamiseen "Egyptin" eli nykyisen maailman neljältä kulmalta (Psalmi 147:1-4). Tämä valtava maailmanlaajuinen paluu Luvattuun maahan tapahtuu päivien lopulla, ”Joosuan", Jeshuan johdolla Tooran ja profeettojen mukaisesti.

Me olemme astumassa noihin päiviin.

Tämä Pyhän Hengen inspiroima Universumin Kuninkaan haggada ei ole pitkästyttävää rabbiinista liturgiaa jonka teollisesti massa-tuotettu matzakin maistuu pahvilta. Ja josta kukaan ei edes muista mitään.

Elämää ei ole muualla kuin kotona itse leivotussa ja uunituoreessa matza-leivässä...tai siis muualla universumissa kuin planeetalla nimeltä maapallo :) Se on selvä Raamatun todistus. Maapallo on universumin Kuninkaan astinlauta ja taivas Hänen valtaistuimensa (Psalm 11).

Ristiinaulitsemisen 3 tunnin pimeydessä oli todennäköisesti tähtitieteelliset sekä heprealaisen kalenterin valtaisan todistuaineiston huomioonottaen kyse täysin yliluonnollisesta Jumalan ihmeestä salamointeineen ja maanjäristyksineen. Myös Jerusalemin temppelin paksu (jopa muutama sentti) kankainen esirippu repesi kun Jumalan Oinas / Kauris kallisti päänsä.

Kuvittele mikä voima paksun esiripun repeämiseen tarvittiin. Taivaan Isän surun ja kyynelten voima. Taivaan Isän Rakkauden voima Hänen ainoakaisen Poikansa antaessa henkensä jotta koko maailma saisi elää ja tie takaisin paratiisiin aukaistaisiin lopullisesti.

Isän sydän repesi ja pimeys peitti koko maan. Ja niin repeää meidänkin sydämemme ja meidät valtaa yhä uudestaan ja uudestaan vastarakkaus Isää kohtaan kun ajattelemme kuinka suuri hinta Israel / seurakunta -morsiamesta on Golgatalla maksettu. Ja millaisissa taivaan merkeissä ! Vähemmästäkin sydän murtuu ja pehmenee lihasydämeksi kyynelten kautta Jeshuan "ristin juurella".

Näissä tähtitieteellisissä messiaanisen todistusaineiston tunnelmissa meillä on entistä suurempi syy viettää juhlaa, todellista raamatullista Messiaan sovituskuoleman ja ylösnousemuksen muistelun pyhäpäiviä, JHVH'n kevätjuhlia (3. Moos. 23).

Siunattua Pesakin ja Happamattoman leivän sekä Ensihedelmien juhlaa Jeshuan nimessä ja veressä!

-Danielin perintöläiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ainoastaan asialliset kommentit hyväksytään. Noudatathan ystävällisiä tapoja. Jos kirjoitat anonyyminä niin jonkinlaisen nimen merkitseminen kommenttiin olisi suotavaa jotta erottuu muista anonyymeistä. Kiitos!